Skip to main content

Στο τραπέζι οι όροι του debate – Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή

EUROKINISSI

Το θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας εν όψει της κάλπης της 21ης Μαΐου πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση

Οι όροι για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο υπουργείο Εσωτερικών στις 10.30 το πρωί, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, η οποία ανέλαβε επίσημα καθήκοντα την περασμένη Δευτέρα.

Το θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας εξακολουθεί να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση, όλο το περασμένο διάστημα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής πρέπει να έχει debate με όλους τους αρχηγούς, προσθέτοντας πως στις δεύτερες κάλπες, υπάρχει λογική για μία τηλεμαχία μεταξύ των δύο πρώτων διεκδικητών της εξουσίας, καθώς κάποιος θα πάρει το μπόνους.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει δύο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια: μία με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών και μία δεύτερη μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι «φοβάται τη σύγκριση» και τον διάλογο στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος το 2015 είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως γίνεται «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» και παρέπεμψε στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν είχε βρεθεί «ενώπιος ενωπίω» με τη Λεπέν.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι θετικό στη διεξαγωγή debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Οργώνουν» τη χώρα οι πολιτικοί αρχηγοί

Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν στο μεταξύ σε εντατικούς ρυθμούς τις περιοδείες τους με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων και την προσέλκυση των αναποφάσιστων.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης. Ειδικότερα, το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελευθερούπολη, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη. Στη συνέχεια,  ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου Sunlight και τα Θερμοκήπια Θράκης. Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης – Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συζητήσει στις 13:00 με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στις 20:00 σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μεταβαίνει σήμερα στα Χανιά, όπου, συνοδεία κλιμακίου στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ το μεσημέρι στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

naftemporiki.gr