Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Αυτοδύναμη Ελλάδα ή πολιτική τερατογένεση;

Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Αν ο κ. Τσίπρας κέρδιζε ποτέ τις εκλογές η χώρα θα χρεοκοπούσε εντός ενός μήνα» ανέφερε κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα

«Mόνος τρόπος να αποτραπεί το ενδεχόμενο μίας πολιτικής τερατογένεσης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αργολίδα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, επαναλαμβάνοντας πως η μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδύναμη Ν.Δ.

«Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε συγκεκριμένα απευθυνόμενος σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν στις Μυκήνες.

Γραφείο του Πρωθυπουργού

Επαναφέροντας το σενάριο για κυβέρνηση ηττημένων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός απέρριξε τις προτάσεις «που χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων. «Προσέξτε το αυτό πολύ καλά: δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι ‘βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25’. Και όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους ‘πολιτική τερατογένεση’, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Τόνισε ακόμη πως «αυτό το ενδεχόμενο μαθηματικά πρέπει να το αποτρέψουμε και ο μόνος τρόπος είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «αυτό θα πετύχουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αυτό το οποίο άκουσα, να νοικοκυρέψουμε κι άλλο τη χώρα».

Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους που οι ίδιοι έσκαψαν»

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ν.Δ. δεν επιδιώκει ούτε τη σύγκρουση, ούτε την τοξικότητα, ενώ με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη σχολίασε: «Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους, τους οποίους οι ίδιοι έσκαψαν. Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτήν την τακτική. Ούτε πρόκειται ποτέ να χαρακτηρίσουμε ολόκληρες παρατάξεις με χυδαία και υβριστικά hashtag λόγω της συμπεριφοράς κάποιων στελεχών τους. Αυτοί τα έκαναν για εμάς. Μη ξεχνιόμαστε όμως. Αυτοί τα έκαναν για εμάς, όταν κατηγορούσαν μία ολόκληρη παράταξη ότι δήθεν είμαστε παιδεραστές και βιαστές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε από συμπεριφορές κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να μπει σ’ αυτό το παιχνίδι και ζήτησε από τα στελέχη και τους υποστηρικτές του κόμματος «να αποφύγουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο γίνεται αυτού του είδους την τοξικότητα».

«Αν ο κ. Τσίπρας κέρδιζε ποτέ τις εκλογές η χώρα θα χρεοκοπούσε εντός ενός μήνα»

Εξαπολύοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μετά βεβαιότητας, εάν ο κ. Τσίπρας κέρδιζε ποτέ τις εκλογές, που δεν θα γίνει, αλλά αν τις κέρδιζε τις εκλογές και επιχειρούσε να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει, η χώρα θα χρεοκοπούσε εντός ενός μήνα.

«Θα ξαναγυρνούσαμε πίσω στα μνημόνια, σε εποχές τις οποίες έχουμε αφήσουμε πίσω οριστικά. Του λέμε, “όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε”» πρόσθεσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι».

naftemporiki.gr