Skip to main content

Δένδιας – Σούκρι: Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αιγύπτου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών τον κ. Σούκρι με μια θερμή χειραψία

Η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων ΕλλάδαςΑιγύπτου σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή, των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, καθώς και των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών τον κ. Σούκρι με μια θερμή χειραψία λίγο μετά τις 2:30 μ.μ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν αυτή την ώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ αμέσως μετά ο Σάμεχ Σούκρι, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.