Skip to main content

Σ. Καλεντερίδης: Η Ελλάδα στον IMO στηρίζει και τον θύτη και το θύμα

IMO

Ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας προειδοποιεί πως στηρίζουμε την Τουρκία για μία θέση που θα της δώσει την ευθύνη της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

«Η εικόνα είναι σουρεαλιστική». Με τη φράση αυτή σχολίασε ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, την απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) την υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα και ταυτόχρονα την υποψηφιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου.

Μιλώντας στο Naftemporiki TV και στην εκπομπή Newsroom με τον Μιχάλη Ψύλο ο κ. Καλεντερίδης εξήγησε πως η υποψηφιότητα είναι για μία θέση 4 + 4 χρόνια, η οποία είναι υπεύθυνη για το καυτό ζήτημα της έρευνας και διάσωσης. «Η Άγκυρα διεκδικεί την έρευνα και διάσωση μέχρι το κέντρο του Αιγαίου, ακριβώς στη γραμμή της γαλάζιας πατρίδας» ανέφερε, σημειώνοντας ότι παράλληλα η ίδια σκληραίνει το ναυτιλιακό εμπάργκο κατά της Κύπρου.

«Βλέπουμε την Ελλάδα να στηρίζει και τον θύτη και το θύμα…Νομίζω ότι αυτός που σχεδίασε αυτή την πολιτική στο υπουργειό Εξωτερικών δεν θα πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος – αν τη σχεδίασε κάποιος στην Ελλάδα» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί: