Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η πρώτη κάλπη θα τα καθορίσει όλα

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ννα αποκρούσουμε τον εφησυχασμό όσων πιστεύουν ότι η πρώτη κάλπη δεν είναι σημαντική» - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη του Έβρου

Τη σημασία της κάλπης της 21ης Μαΐου ανέδειξε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Διδυμότειχο, επαναλαμβάνοντας ότι «μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει σήμερα για τη χώρα» και αυτή είναι «η ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

Απαντώντας σε όσους υπόσχονται «προοδευτική διακυβέρνηση» ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε: «Γνωρίζουν οι πολίτες ότι ουσιαστικά άλλη πρόταση διακυβέρνησης πλην της Νέας Δημοκρατίας σήμερα δεν υπάρχει. Μας λένε κάποιοι, προσέξτε, στις 22, λέει, Μαΐου ‘προοδευτική διακυβέρνηση’. Και ρωτώ εγώ πολύ απλά: ποιοι, με ποιους και με ποιον πρωθυπουργό. Και απάντηση δεν παίρνω. Γιατί πολύ απλά απάντηση δεν υπάρχει».

Μιλώντας σε πολίτες ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να στρέψουν όλες τις δυνάμεις στην κάλπη της 21ης Μαΐου. «Διότι ακούω και κάποια άλλα επιχειρήματα, επειδή λέει δήθεν είμαστε βέβαιοι -αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί- ότι θα υπάρξει και δεύτερη κάλπη γιατί δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση, ‘η πρώτη κάλπη δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Και μεγάλη σημασία έχει η δεύτερη’. Είναι τεράστιο λάθος αυτό, φίλες και φίλοι» είπε, τονίζοντας πως «πρέπει να αποκρούσουμε τον εφησυχασμό κάποιων οι οποίοι πιστεύουν ότι η πρώτη κάλπη δεν είναι σημαντική».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «η πρώτη κάλπη θα τα καθορίσει όλα: ποιο θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά. Η πρώτη κάλπη τελικά θα καθορίσει ποιος πρέπει να είναι Πρωθυπουργός και ποιος πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη την δεύτερη τετραετία»

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι «και η 21η Μαΐου θα είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα αν θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αλλά ακόμα πιο τολμηρά».

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν: «Αυτά λοιπόν όλα θα κριθούν στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Ψηφίζετε και για κόμμα, ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό, ψηφίζετε και για πρόταση διακυβέρνησης. Ναι, ψηφίζετε -όπως σας είπα- και για ιδεολογία. Ψηφίζετε για διαφορετικές πολιτικές στο μεταναστευτικό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μην μπλεχτούμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αλλά πράγματα, θα το ξαναπώ, θα έκανε στο μεταναστευτικό αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα θα κάνουμε εμείς. Άρα, αυτές οι διαχωριστικές γραμμές πρέπει να είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες για όλους. Και αυτό θα επιδιώξουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, με τη βοήθεια των κομματικών μας οργανώσεων, τη βοήθεια της κάθε μιας και του κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά» είπε.

Το μήνυμα σε όσους «αλληθωρίζουν» προς διάφορα κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ.

Ζήτησε επίσης από τους υποστηρικτές του κόμματος να μιλήσουν και «σε αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως -και ξέρω ότι υπάρχουν και αρκετοί εδώ στη βόρεια Ελλάδα- μπορεί να ‘αλληθωρίζουν’ προς διάφορα κόμματα ή κομματίδια ή σχήματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας». «Να τους θυμίσετε, ποιοι είναι οι πατριώτες στα λόγια και ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες στην πράξη. Ποιοι στήριξαν την Εθνική Άμυνα, ποιοι επένδυσαν και απέκτησε η χώρα Rafale και Belharra. Ποιοι προστάτευσαν τα σύνορα. Ποιοι στήριξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με μισθολογικές αναβαθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη του Έβρου

Λίγη ώρα πριν από την ομιλία του στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη του Έβρου o κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα όσα έκανε η κυβέρνηση για την θωράκιση των συνόρων ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Δ. Παπαδημούλη για την στάση τους στο θέμα.

Υπενθυμίζοντας «τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε τον Μάρτιο του 2020, όταν η πατρίδα μας δέχθηκε μια υβριδική επίθεση με την εργαλειοποίηση δεκάδων χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, οι οποίοι πιέστηκαν να διασχίσουν τα σύνορα, να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος» τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση ύψωσε το ανάστημά της και προστάτευσε τα σύνορα.

«Είμαι πραγματικά πολύ ενοχλημένος -και χρησιμοποιώ μία ήπια λέξη- από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι σήμερα οι οποίοι στην Ευρώπη δίνουν αγώνα ώστε το έργο αυτό να μην χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Ακριβώς αυτό έκανε ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσυπογράφοντας σχετική τροπολογία κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Οι οποίοι μπορεί, ξέρετε, να αισθάνονται καλά, να πίνουν τον εσπρέσο τους και να τρώνε τα κρουασάν τους στις πλατείες των Βρυξελλών, ας έρθουν από εδώ να δουν στον Έβρο τι σημαίνει να προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και τότε ίσως αλλάξουν άποψη για αυτό το οποίο κάνουμε» σχολίασε.

Κάλεσε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλήσει με ανοιχτά χαρτιά και να σταματήσει τα «μισόλογα». «Εδώ από το Διδυμότειχο απευθύνω για ακόμα μια φορά το ερώτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, εάν θα συνεχίσει το έργο του φράχτη του Έβρου ή όχι. Εάν θα συνεχίσει σε μια πολιτική προστασίας των συνόρων ή θα επιστρέψουμε στη λογική του 2015, όπου ο καθένας έμπαινε και έβγαινε -δεν έβγαινε συνήθως, έμπαινε βασικά- όπως ήθελε και όποτε ήθελε. Και καταλήξαμε να έχουν περάσει από την πατρίδα μας παραπάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να ξέρουμε ούτε ποιος μπαίνει, ούτε πού πηγαίνει, ούτε ποιος είναι ο σκοπός του» είπε.

naftemporiki.gr