Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Οι αστοχίες δεν μπορούν να ακυρώσουν το συνολικό έργο

ΙΝΤΙΜΕ/ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

«Δεδομένων των συνθηκών, οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις και τα λάθη μας δεν μπορούν να ακυρώσουν συνολικό έργο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση τήρησε και σε αρκετές περιπτώσεις υπερέβη τη συμφωνία αλήθειας που υπέγραψε το 2019 με τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ωστόσο πως προφανώς υπήρξαν και λάθη, αστοχίες και καθυστερήσεις.

«Δεδομένων των συνθηκών, οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις και τα λάθη μας δεν μπορούν να ακυρώσουν συνολικό έργο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προχωρώντας σε απολογισμό των πεπραγμένων την κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, μέσα σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά, ενώ σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται ένα σκαλοπάτι από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Οι πράξεις και τα έργα μας είναι εδώ για να μιλήσουν από μόνα τους», σημείωσε προσθέτοντας ότι οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν την τετραετία 2015-19, με την τετραετία 2019-23.

Σύντομα οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια

«Λέμε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστική στιγμή για το μέλλον της χώρας» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η Ν.Δ. ζητεί «ισχυρή εντολή με ένα αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις και το οποίο σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση που θα εμπεδώσει σταθερότητα και σιγουριά για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας».

Ερωτηθείς αν ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., σημείωσε πως έχει απαντήσει για το ζήτημα στο παρελθόν και συμπλήρωσε: «Κάντε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

Είπε επιπλέον ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, ενώ σημείωσε ότι για τη Μαρία Σπυράκη, τη Σοφία Νικολάου και τον Θέμη Χειμάρα το θέμα έχει κλείσει.

Ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενώ υπογράμμισε ότι «δεν πιστεύουμε στη χρησιμότητα της απλής αναλογικής».

«Μεγάλη επιτυχία ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ»

Ως προς την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ και τις συλλήψεις που σχετίζονται με τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα, έκανε λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση. Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία των ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο UEFA, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνομιλεί με προέδρους οργανισμών. Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη «να συμβάλουν όλοι ώστε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να τελειώσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».