Skip to main content

Ένοπλες Δυνάμεις: Συνεκπαίδευση Ελλάδας-Γαλλίας ανοιχτά της Καρπάθου

ΓΕΕΘΑ

Εκτελέστηκαν ασκήσεις πυρών, αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής.

Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της φρεγάτας Αδρίας και δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 με τη γαλλική φρεγάτα FS Provence και αεροσκάφος Θαλάσσιας Περιπολίας (Maritime Patrol Aircraft) Atlantique 2 (ATL 2) διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Στη διάρκειά της εκτελέστηκαν ασκήσεις πυρών, αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών, καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX).

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας, στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ στις 21 Ιανουαρίου 2022.