Skip to main content

«Περί αποστασίας»: Η ατάκα Μητσοτάκη και η απάντηση Τσίπρα

Ως «πρόσκληση σε αποστασία», σχολιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Λαμία για κυβερνήσεις αποτελούμενες «από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος, και αναφερόμενος στην αναγκαιότητα μιας σταθερής διακυβέρνησης για την χώρα, ανέφερε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν, τελικά, να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στον δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει».

Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε την θέση αυτή του πρωθυπουργού να πέσει κάτω και έσπευσε να απαντήσει: «Μάλλον περιγράφει αυτό που λέμε κυβερνήσεις-κουρελού, δηλαδή να κλέψει βουλευτές από άλλα κόμματα».

«Αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει όρο και προϋπόθεση για βιώσιμη κυβέρνηση μακράς πνοής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε : «Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει μακρά εμπειρία και παράδοση σε αποστασίας, αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον της χώρας».