Skip to main content

Στη Λαμία ο Κ. Μητσοτάκης – Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο Αλ. Τσίπρας

Γραφείο του Πρωθυπουργού

Επανεκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας

Την επανεκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας που είχε «παγώσει» λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λαμία.

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με επίσκεψη στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου. Πριν από λίγο, ολοκλήρωσε την επιθεώρηση των εργασιών στο λιμάνι, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρόντες ήταν ο υπουργός των Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίσης βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης εκπρόσωποι της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, το οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ενημερώθηκε πώς τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο θα διευκολύνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από και προς τις Σποράδες.

Επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκη ήταν τα Καμένα Βούρλα, όπου είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Μήτση,  Σταύρο Μήτση. Ο Όμιλος Μήτση πρόσφατα απέκτησε μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων για 40 χρόνια με τη δέσμευση να προωθήσει συγκεκριμένες επενδύσεις σε ξενοδοχεία που είχαν εγκαταλειφθεί και τα οποία αποτελούν νεότερα μνημεία, όπως είναι τα ξενοδοχεία «Ράδιο» και «Θρόνιο», καθώς, επίσης, και τα υδροθεραπευτήρια «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός». Στον ίδιο όμιλο έχουν κατακυρωθεί και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» που λειτουργούσε ο ίδιος Όμιλος την τελευταία 20ετία και που προβλέπεται να ανακαινισθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων.

Στις 19:00, ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Κ. Μενουδάκο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπου έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Το απόγευμα στις 17:30 ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει σε συζήτηση με την δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου με τίτλο: Για μία Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας -Προεραιότητες-Πολιτικές», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη συνέντευξή του σημείωνε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεσή του κ. Ανδρουλάκη για την απομάκρυνση του κ. Μενουδάκου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

«Δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου μάλιστα, προεξοφλούσαν ότι τη θέση του κ. Μενουδάκου είχε ήδη αποδεχθεί η πρώην βουλευτής και υπουργός στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία θα αναλάμβανε επικεφαλής μιας νέας ενοποιημένης Αρχής μετά τη συγχώνευση της ΑΠΔΠΧ με την ΑΔΑΕ», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «μια απλή ανασκόπηση των γεγονότων μάς επιβεβαιώνει με τρόπο σοκαριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά ήξερε για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και δεκάδων ακόμη πολιτικών, αλλά επιχείρησε με χειρουργικό τρόπο να κλείσει πιθανές τρύπες και να συγκαλύψει τα ίχνη του, τοποθετώντας έναν ακόμη “Δούρειο Ίππο” σε μια κρίσιμη θέση, έναντι δυο ακέραιων, όπως αποδείχτηκε, λειτουργών που δε μπορούσε να ελέγξει».

«Το γεγονός μάλιστα ότι προσέγγισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν ο τελευταίος καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ και την απόπειρα παρακολούθησής του από το Predator, φανερώνει απόλυτα τις προθέσεις του», τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να προσθέσει: «Αφού εδώ και τέσσερις ημέρες ο κ. Μητσοτάκης σιωπά για την παρακολούθηση της ‘Αρτεμις Σίφορντ, ας απαντήσει τουλάχιστον στο εξής: για ποιο λόγο σχεδίαζε από τον περασμένο Ιούλιο και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αντικατάσταση Μενουδάκου και τη κατάργηση Ράμμου με μια μόνο κίνηση;».

naftemporiki.gr