Skip to main content

Π. Τσαπανίδου: Ο κόσμος θα εμπιστευτεί τον Αλ. Τσίπρα – Να αποφύγουμε την περιπέτεια των πολλαπλών εκλογών

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Όταν θα φτάσουμε στις κάλπες και ο κόσμος θα μιλήσει, τότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε μια ευθύνη για να σχηματίσουμε κυβέρνηση»

«Η τραγωδία που ζήσαμε στα Τέμπη άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα συνολικά ως κοινωνία, όπως επίσης άλλαξε και τον τρόπο που θα πάμε να ψηφίσουμε» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου προσθέτοντας πως «η κοινωνία βλέπει ξεκάθαρα πλέον τις συνθήκες που ζει με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη και εκφράζει ένα “φτάνει πια, ως εδώ”».

«Γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε ότι από την πρώτη κάλπη θα εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως πρώτο κόμμα» σημείωσε μιλώντας στον Real FM.

Υπογράμμισε ακόμη πως «η λύση για να μπει η Ελλάδα σε μια φάση σταθερότητας είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα του προοδευτικού χώρου, πάνω σε προγραμματικές θέσεις». Ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι «έχουμε ακούσει διάφορα και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ακούμε κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις, και ο κόσμος θα το κρίνει αυτό. Όταν θα φτάσουμε στις κάλπες και ο κόσμος θα μιλήσει, τότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε μια ευθύνη για να σχηματίσουμε κυβέρνηση στις εκλογές ώστε να μην μπει η χώρα σε μια περιπέτεια πολλαπλών εκλογών».

Η κ. Τσαπανίδου δήλωσε πως «ούτε στη φαντασία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπάρξει η αυτοδυναμία». Όπως είπε, «ένα τέτοιο ενδεχόμενο για εμάς θα οδηγήσει σε μια εκ νέου αλαζονική κυβέρνηση και ανεξέλεγκτη που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Αναρωτιέμαι πώς μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τη ΝΔ από τη στιγμή που ο ίδιος κινείται στον προοδευτικό χώρο, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί ό,τι μπορεί, μέχρι και το νερό που πίνουμε, κάνει τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλα, αφήνει τα funds να πλειστηριάζουν τα σπίτια του κόσμου, και ταυτόχρονα δεν ξέρει τίποτα -ούτε για τις παρακολουθήσεις, ούτε για τους Πάτσηδες, ούτε για τον κ. Παπαθανάση, ούτε για την κατάσταση των σιδηροδρόμων», συνέχισε.

Εμφανίστηκε στη συνέχεια επιφυλακτική για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε πως πρέπει  να εστιάσουμε στο τι γίνεται στην κοινωνία. «Ο κόσμος δεν αισθάνεται ασφάλεια, δεν έχει ανταποδοτικό κράτος, ζει με την αγωνία ότι δεν θα υπάρξει κανείς να τον προστατεύσει, θα έρθουν τα fund να του βγάλουν το σπίτι στο σφυρί. Το κράτος, όμως, οφείλει να δίνει πίσω αυτά που παίρνει από τον πολίτη, και με κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό δεν συμβαίνει. Είναι μια κυβέρνηση Α.Ε. που δίνει βάρος στα συμφέροντα των λίγων φίλων της και αφήνει μόνους και ανασφαλείς τους πολίτες», υπογράμμισε η εκπρόσωπος και κατέληξε: «Εμείς θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ένα πρόγραμμα που θα δίνει ανάσα στον κόσμο. Είμαστε κοντά στις εκλογές και εκεί θα φανούν όλα. Θα δώσουμε στον κόσμο ένα σχέδιο υλοποιήσιμο και εφαρμόσιμο, που θα συνδεθεί και με βάση την κυβερνητική εμπειρία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας λάβει μαθήματα από το παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, και το σχετικό δημοσίευμα του Documento η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είναι δυνατόν να μην επιμείνουμε στο θέμα αυτό; Δεν είναι σκάνδαλο ο κ. Παπαθανάσης να εμφανίζεται να χρωστάει 1,8 εκατ. ευρώ και να λέει ότι πρόκειται για εγγύηση που έδωσε, για ένα δάνειο μάλιστα σε μια εταιρεία από την οποία έφυγε; Και έχει υπάρξει και μια καταδίκη του ενδιαμέσως για καταδολίευση δανειστών. Ισχυρίζεται ο ίδιος ότι δεν έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα. Μα η καταδολίευση δανειστών είναι αντικείμενο αστικού δικαίου. Και όταν ρωτήθηκε αν καταδικάστηκε, ο κ. Παπαθανάσης δεν το διαψεύδει και απάντησε ότι η υπόθεση έκλεισε στο Εφετείο. Η κοινή λογική λέει ότι πριν την έφεση υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση. Αλλά επιπλέον τι σημαίνει ότι η υπόθεση έκλεισε στο Εφετείο; Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: τι συμβιβασμό έκανε με την τράπεζα, τι ποσό κατέβαλε; Τι κούρεμα έγινε; Μπορούν όλοι οι απελπισμένοι πολίτες εκεί έξω που χάνουν τα σπίτια τους να κάνουν τους ίδιους συμβιβασμούς με τις τράπεζες; Ο Κ. Μητσοτάκης θα κρατήσει τον κ. Παπαθανάση στα ψηφοδέλτια…».