Skip to main content

Τσαβούσογλου: Ευχετήρια επιστολή στον Ν. Δένδια για την 25η Μαρτίου

ΥΠΕΞ

Στην επιστολή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον

Ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές του ΥΠΕΞ, στην επιστολή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον. Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσαβούσογλου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, μετά το πέρας των συνομιλιών για τη θετική ατζέντα. Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκε και ο ομόλογός του υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα και έδειξε την ένθερμη υποστήριξη του στη διαδικασία της θετικής ατζέντας.

naftemporiki.gr