Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Ανδρουλάκης λέει «ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ»

ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS

Κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων».

«Θεσμική ασέβεια» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για τον άνθρωπο που θα είναι στο τιμόνι της χώρας μετά τις εκλογές.

«Εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων», «ασάφεια» και «νοσταλγία του για την ρητορική της δεκαετίας του ’80».

«Όμως σε αυτό το ζήτημα, στο ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν μπορεί κανείς να είναι ασαφής και να παραπέμπει στον άγνωστο Χ», είπε. «Εκτός αν θεωρεί ότι το κόμμα του είναι ένα κόμμα που δεν θέλει να παίξει ρόλο στην πορεία της χώρας την επόμενη μέρα, είναι ένα κόμμα που απλώς αναζητά ψήφο διαμαρτυρίας, ή εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που ενδεχομένως είναι προειλημμένη απόφαση, η διασταύρωση και η συμπόρευση στο πλαίσιο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα. Πάντως το ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ δεν είναι ούτε υπεύθυνη ούτε σοβαρή πολιτική στάση», συνέχισε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ”ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ”. Καλεί τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και λέει ότι αν με ψηφίσετε πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ. Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, συνιστά και πρόκληση στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν αυτοί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε χθεσινή του συνέντευξη, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ένα πολιτικό πρόσωπο.

Γιατί δεν συναντήθηκαν Μητσοτάκης- Ανδρουλάκης

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για τους λόγους για τους οποίους δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό αφότου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη του ζήτησε να συναντηθούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι πως δεν έλαβε ποτέ κάποια θεσμική πρόσκληση.

«Υπήρξε μια πρωτοφανής περιφρόνηση από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη. Αυτά είναι γνωστά και δεν έχει νόημα να επανέλθουμε. Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων, επίσης πιστεύουμε ότι πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αυτόν θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την αναφορά του κ. Ανδρουλάκη ότι ο πρωθυπουργός σκόπευε να ενώσει την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την ΑΔΑΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση ό,τι προτάσεις είχε να κάνει τις έκανε στο κοινοβούλιο.

«Ό,τι προχώρησε, προχώρησε με βάση τους κανονισμούς και τους όρους που οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες επιβάλουν, ό,τι δεν προχώρησε οφείλεται στην άρνηση κομμάτων να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Το ζήτημα έχει να κάνει με την περιφρόνηση που έδειξε από την πρώτη στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης σε μια τυπική, εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό», συνέχισε, καταλήγοντας:

«Το ότι σε κάποια πράγματα η ΝΔ, ο πρωθυπουργός πρότεινε, η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να είχαν διαφορετική προσέγγιση και στο τι συζητούσαν μεταξύ τους όταν βρισκόταν σε διάφορες εκδηλώσεις είναι άλλης τάξης θέμα και απολύτως λογικό, θεμιτό να έχει ο καθένας την δική του θέση».