Skip to main content

Γ. Βαρουφάκης: Σήμερα στην ανακρίτρια για την επίθεση

«Αμέσως μετά έχω ραντεβού με την κυρία ανακρίτρια, και γι' αυτό θα μου επιτρέψετε να σεβαστώ την δικαιοσύνη και να πω σε εκείνη ό,τι συνέβη».

Ραντεβού με την ανακρίτρια έχει το πρωί της Παρασκευής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και κληθείς να σχολιάσει την επίθεση σε βάρος του, ο κ.  Βαρουφάκης ανέφερε: «Αμέσως μετά έχω ραντεβού με την κυρία ανακρίτρια, και γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να σεβαστώ την δικαιοσύνη και να πω σε εκείνη ό,τι συνέβη».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς που τον θέλουν να έχει βιαστεί να βγάλει πόρισμα για τους δράστες της επίθεσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι αυτός που βιάστηκε είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Για σκεφτείτε το, πριν περάσουν 24 ώρες, και δύο ώρες προτού καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας, βγήκε στα κανάλια και άρχισε να διαρρέει ότι τους βρήκαν. Ο κ. Θεοδωρικάκος έπληξε θανάσιμα την δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας γιατί ο ίδιος έκανε αμέσως λόγο για μπράβους της νύχτας, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι μίλησε ως θύμα και περιέγραψε την κοψιά του δράστη που τον χτύπησε. «Δεν σας είπα ποιος ήταν», ανέφερε προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε σπέκουλα για το ποιοι ήταν οι πολιτικοί χώροι πίσω από τους οποίους βρισκόντουσαν» αυτοί που τον χτύπησαν.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη η Αστυνομία προχώρησε χθες στην προσαγωγή ενός τρίτου ατόμου.Έχουν επίσης συλληφθεί ένας 19χρονος και ένας 17χρονος.