Skip to main content

Επικοινωνία Κ. Αχ. Καραμανλή με Κ. Τασούλα – Θα τοποθετηθεί στην Επιτροπή Θεσμών

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

H K.O. της Ν.Δ. ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής από τους πρώην υπουργούς Μ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Σπίρτζη και Κ. Καραμανλή

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επίσης με αίτημά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου οι πρώην υπουργοί να ενημερώσουν για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση. Ειδικότερα η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής από τους πρώην υπουργούς Μ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Σπίρτζη και Κ. Αχ. Καραμανλή, καθώς και τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα μιλήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη Δευτέρα. Νωρίτερα  σήμερα υπήρξε και επικοινωνία του κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Βουλής για το θέμα αυτό. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε στη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται πως χθες την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, ζήτησε από τον πρόεδρό της ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να σημειωθεί ακόμα πως χθες σύσσωμη η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με επικεφαλής τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε με κοινοβουλευτική ερώτηση από την κυβέρνηση όλα τα έγγραφα διαπραγμάτευσης δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Βουλή.

naftemporiki.gr