Skip to main content

Ν. Χριστοδουλίδης: Θα επισκεφτεί την Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην Αθήνα θα βρεθεί από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 10:20 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Υποδοχής και αμέσως μετά η κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 11:05 θα λάβει χώρα η τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, στις 12:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη.

Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ στις 18:00 ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο για την τιμητική εκδήλωση του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 -1959.

Το πρωί ( 08:20) της Τρίτης 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στις 09:00 με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθως, στις 09:50 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και στις 10:25 με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αμέσως μετά στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11:35 με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος, για τις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.