Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης: Όσα επιδόματα και να δώσει, η Ν.Δ. θα τις χάσει τις εκλογές

Η ακρίβεια στα τρόφιμα θεριεύει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το προεκλογικό market pass, δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το προεκλογικό market pass, την ώρα που η ακρίβεια στα τρόφιμα θεριεύει μήνα με το μήνα» του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης

Μιλώντας στο «ATTICA TV» ο κ. Χαρίτσης επικαλέστηκε τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σύμφωνα με την οποία για 1 στα 2 νοικοκυρά το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα και ότι περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βοήθησαν καθόλου στην συγκράτηση των τιμών».

«Όσα επιδόματα και να δώσει, η ΝΔ θα τις χάσει τις εκλογές. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και οι λύσεις δεν έρχονται με απόπειρες εξαγοράς της ψήφου», σημείωσε.

Όπως είπε «θα έπρεπε να έχουν γίνει τρία πράγματα: Στήριξη του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα. Και κυρίως αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς. Να σπάσουν τα καρτέλ για να στηριχθεί και ο καταναλωτής και η μικρομεσαία επιχείρηση που βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό».

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς επισήμανε πως «το πλαίσιο που δημιούργησε η Ν.Δ. με τον Πτωχευτικό Νόμο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών». «Κινδυνεύουν να χαθούν 700.000 ακίνητα – κατοικίες, επαγγελματικές εστίες και αγροτικές γαίες. Πρόκειται για μια βίαιη μεταβίβαση της περιουσίας των πολιτών, προς όφελος των τραπεζών και των funds» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε το πλαίσιο προστασίας που ίσχυε από το 2010 με τον νόμο Κατσέλη. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης για να καταλήξει: «Δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε ένα νέο πλαίσιο με προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα για τους δανειολήπτες να διεκδικήσουν δικαστικά ικανοποιητική λύση ρύθμισης».