Skip to main content

Μετωπική επίθεση Παπανδρέου σε ΝΔ ενόσω το ΠΑΣΟΚ τηρεί «ίσες αποστάσεις»

« Η κυβέρνηση ότι συνεχίζει να μένει απαθής μπροστά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τα διάφορα funds».

Μετωπική επίθεση της ΝΔ με βαρύτατες καταγγελίες για «απάθεια μπροστά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και «απόπειρα εξαγοράς ψήφων» εξαπέλυσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον Πύργο Ηλείας την ώρα που το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με κανένα από τα δύο κόμματα.

Ο κ. Παπανδρέου με ομιλία του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση ότι «δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη Δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, και υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και το περιβάλλον».

Μάλιστα καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου». «Η ΝΔ δεν εγγυάται την ασφάλεια, ούτε τη σιγουριά του Έλληνα. Το αντίθετο, η ΝΔ εγγυάται τη συνέχεια της ανασφάλειας του λαού μας. Τη συνέχεια της εξάρτησής του από ένα σύστημα πελατειακό, που τον θέλει να απευθύνεται σε κάποιον παράγοντα για το πρόβλημά του» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Αφελληνισμός»

Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε στην κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να μένει απαθής μπροστά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τα διάφορα funds». «Αυτά τα funds αγόρασαν φτηνά χιλιάδες δάνεια και τώρα εισπράττουν ολόκληρες περιουσίες από συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» ανέφερε. Ακόμη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «οδηγεί στον σταδιακό αφελληνισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων, τον αφελληνισμό της Ελληνικής γης, ακόμα και τον αφελληνισμό της κατοικίας του Έλληνα» και επέρριψε στην κυβέρνηση πως έχει δώσει ήδη, «τουλάχιστον 8 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις».

«Άσσοι στις παρακολουθήσεις»

Περαιτέρω, αναφερόμενος στις υποκλοπές καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «είναι άσσοι στις παρακολουθήσεις». Χαρακτήρισε δε τις παρακολουθήσεις «παράνομες, απαράδεκτες και αντι-δημοκρατικές» και χαιρέτησε την αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Ευρωβουλή που «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοκρατία μας». «Η δημοκρατία δέχεται βαρύτατα πλήγματα από την ίδια την κυβέρνηση, που ο θεσμικός της ρόλος είναι να την υπερασπίζεται» είπε.

Αναφερόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τις διαφορές των δύο κομμάτων και ζήτησε από την Κουμουνδούρου να προβεί σε αυτοκριτική. «Είναι αναγκαία και η αυτοκριτική τους, αν μη τι άλλο. Για πολλά θέματα και ειδικά στο θέμα των θεσμών» είπε.

Καρχιμάκης: Ο παρακολουθούμενος δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον παρακολουθούντα

Εντωμεταξύ, την πλήρη διαφωνία του με την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματός του με τη ΝΔ εξέφρασε δημόσια ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης. «Θα αξιοποιήσουμε την τρίτη εντολή, αλλά ο παρακολουθούμενος δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον παρακολουθούντα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σχετικά με την μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής.