Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης: Παλαιοκομματικής λογικής και απολύτως ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση, τα μέτρα ανακοινώθηκαν, με στόχο να υφαρπάξει ο Κ. Μητσοτάκης την ψήφο των πολιτών.

«Παλαιοκομματικής λογικής και απολύτως ανεπαρκή», χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο «Action 24», ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μέτρα παλαιοκομματικής λογικής, για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών».

Πρόσθεσε δε ότι «Ανακοίνωσε ένα επίδομα 200-300 ευρώ για τους συνταξιούχους, ενώ τους έχει στερήσει 7 δισ. 4,5 δισ. από την κατάργηση της 13ης σύνταξης και 2,5 δισ. από την στέρηση των αναδρομικών τους. Όσοι συνταξιούχοι πήραν αύξηση από 01/01/2023, ήταν ακριβώς λόγω του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ του 2017».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξάνεται επικίνδυνα μήνα με το μήνα και είναι υπερδιπλάσιος του επίσημου πληθωρισμού, στο 15,4%. Αποδεικνύεται ότι τα κυβερνητικά μέτρα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, είναι απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν την κρίση».

Συνέχισε τονίζοντας ότι «Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα προϋπάρχει του πολέμου στην Ουκρανία. Από τον Ιούλιο του 2021 έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε την πρώτη κατοικία», ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «πανηγύριζε όταν παράτεινε το πλαίσιο προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ και λίγους μήνες μετά έφερε τον κατάπτυστο πτωχευτικό νόμο που για πρώτη φορά καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας». «Το μέτρο που θα έπρεπε να λάβει η κυβέρνηση είναι η πλήρης αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Μέχρι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση να φέρει ένα πλαίσιο προστασίας της κοινωνίας» τόνισε.

Αναφερόμενος τέλος στα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας, ο κ. Χαρίτσης κατέληξε: «Το μείζον είναι η προγραμματική σύγκλιση σε ζητήματα όπως οι πλειστηριασμοί, η ακρίβεια, το ενεργειακό και η δημόσια υγεία. Εκεί θα κριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».