Skip to main content

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Γ. Στουρνάρα στις 16:00 – Τι θα συζητηθεί

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι δύο άντρες από το 2016

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, θα έχει σήμερα στις 16.00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι δύο άντρες από το 2016.

Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνοδεύουν η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και ο Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής γραφείου Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στη συνάντηση το θέμα των πλειστηριασμών, των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη να καταργηθεί ο πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας». «Θα βάλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο. Δεν μπορεί οι σέρβισερς που έχουν αγοράσει ένα δάνειο στο 15% της αξίας τους να ζητούν το 100%. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τους αδύνατους και τους ευάλωτους και να θεσπίσουμε μία ρύθμιση ώστε να μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους» είπε.

Επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που γίνεται δεν είναι λάθος της κυβέρνησης, είναι ένα σχέδιο για να βοηθήσει λίγους, ενώ η μεγάλη πλειονότητα, η μεσαία τάξη θα χάσει την περιουσία της».

naftemporiki.gr