Skip to main content

Απαλλαγή Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου για κατάχρηση εξουσίας εισηγείται η εισαγγελέας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η εισαγγελέας έκρινε ότι η κ. Τουλουπάκη δεν διέπραξε το αδίκημα, διότι οι αναφορές ΚΙΝΑΛ ήταν ασαφείς, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς στοιχεία, που να θεμελιώνουν τα καταγγελλόμενα.

Την απαλλαγή της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή  υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο αδίκημα πρότεινε η εισαγγελέας στο ειδικό δικαστήριο.

Η κ. Όλγα Σμυρλή έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής σε βάρος των δύο κατηγορουμένων για την καθυστέρηση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβίβασης στη Βουλή αναφορών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις τιμολογήσεις των φαρμάκων.

Κατά την κ. Σμυρλή η παράλειψη που αποδίδεται στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη δεν στοιχειοθετείται και για τον λόγο αυτόν πρότεινε την απαλλαγή της, αλλά και την απαλλαγή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δικάζεται ως ηθικός αυτουργός για κατάχρηση εξουσίας της Ελένης Τουλουπάκη.

«Προτείνω, ήταν το συμπέρασμα της εισαγγελικής πρότασης, την απαλλαγή και των δύο, της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα».

Όπως είπε η εισαγγελέας, ακόμη κι αν υπήρχε μετατροπή του αδικήματος σε παράβαση καθήκοντος, πάλι η πρότασή της θα ήταν απαλλακτική και για τους δύο κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι η κ. Τουλουπάκη δεν διέπραξε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, διότι οι αναφορές ΚΙΝΑΛ ήταν ασαφείς, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς στοιχεία, που να θεμελιώνουν τα καταγγελλόμενα, ότι δηλαδή δεν έγινε επί υπουργίας Παν. Κουρουμπλή τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Με τη σημερινή πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Όλγας Σμυρλή, για την πλήρη απαλλαγή της αντιεισαγγελέως Εφετών, κ. Ελένης Τουλουπάκη, από τις εναντίον της σαθρές κατηγορίες, αποδίδεται επιτέλους Δικαιοσύνη» δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «αποδεικνύεται ότι η ποινική δίωξη της κ. Ε. Τουλουπάκη ήταν όχι απλώς αστήριχτη και αδικαιολόγητη από κάθε άποψη. Αλλά και δείγμα εμπάθειας και κακοήθειας μιας πολιτικής παράταξης, που επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς σιωπής, υπακοής και φόβου ακόμα και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Επίσης αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και “εν Αθήναις” εισαγγελείς, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις των γνωστών “ανέγγιχτων” της οικονομίας και της πολιτικής, δεν επιδιώκουν τον έπαινο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν φοβούνται τις επιθέσεις από αυτά. Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Όλγα Σμυρλή, απέδειξε ότι είναι ταγμένη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι για να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς απέναντι στις επιθέσεις των ισχυρών του χρήματος και της πολιτικής, όταν εκ καθήκοντος ελέγχουν τις πράξεις και παραλείψεις τους».

Με τη σειρά του, ο επίσης συνήγορος της κ. Τουλουπάκη Βασίλης Χειρδάρης υπογράμμισε πως «η εμπεριστατωμένη και αναλυτική αθωωτική πρόταση της κ. εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου για την κ. Τουλουπάκη αποτύπωσε την αλήθεια και αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία κατά της κατηγορουμένης εισαγγελέως».

naftemporiki.gr