Skip to main content

Μητσοτάκης: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ – ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Οι Έλληνες θα μας εμπιστευτούν ακόμα μια φορά επειδή ξέρουν ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία προόδου».

Αυτή την τετραετία «αυξήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις. Όσοι δεν πήρατε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, κάντε λίγο υπομονή: θα υπάρχουν ορισμένες καλές ανακοινώσεις για εσάς αυτή την εβδομάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα, η οποία έρχεται βέβαια από το παρελθόν» προανήγγειλε από την Πτολεμαΐδα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, μετά και την πρωινή επίσκεψή του στην Καστοριά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε.

Εμείς, λοιπόν, στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό, θα αντιπαραβάλλουμε την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη.

Γιατί οι Έλληνες μας εμπιστεύθηκαν μία φορά και παρά τις δυσκολίες υλοποιήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις. Και θα μας εμπιστευτούν ακόμα μια φορά επειδή ξέρουν ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία προόδου η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που συμπλήρωσε:

«Και θα τη συνεχίσει, μην έχετε καμία αμφιβολία. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία, έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σήμερα, αυτή την εποχή των μεγάλων κρίσεων, αυτό το οποίο προέχει είναι να κρατάμε σταθερά το τιμόνι του σκάφους της Ελλάδος. Και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε εξασφαλίσει, δίνοντας σιγουριά και ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες.

«Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την αυτοδύναμη Ελλάδα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Χαίρομαι που σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτήν την περιοδεία εδώ, στη Δυτική Μακεδονία. Ξεκινήσαμε από την Καστοριά, επιθεωρήσαμε τα έργα της Σήραγγας της Κλεισούρας η οποία ήδη υλοποιείται και θα συνδέσει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα, ένα αίτημα δεκαετιών για τις περιοχές σας.

Και σε λίγο θα βρεθώ στην Κοζάνη, όπου θα έχω την ευκαιρία, επικεφαλής ενός μεγάλου κλιμακίου υπουργών, να μιλήσουμε για το αναπτυξιακό μας όραμα για τη Δυτική Μακεδονία. Για μια σειρά έργων ύψους 4 δισεκατομμυρίων που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής σας, που θα δρομολογήσουν πολλές νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και θα μπορέσουν να κάνουν πράξη αυτό για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές: τη δίκαιη πράσινη μετάβαση» είπε στην έναρξη του χαιρετισμού του ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε δώσει αγώνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να έχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων, για να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας».

«Τηρήσαμε τις βασικές δεσμεύσεις μας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε ότι προσβλέπει «στη δική σας στήριξη στη μεγάλη εκλογική μάχη την οποία έχουμε μπροστά μας».

Όπως σημείωσε, «πετύχαμε πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά αντιμετωπίσαμε και πολύ μεγάλες δυσκολίες. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις, όσες η δική μας.

Όμως σήμερα, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019, όταν μας ανέθεσαν οι Έλληνες την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.

Τηρήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις: αυξήσαμε τους μισθούς, δημιουργήσαμε θέσεις απασχόλησης, κάναμε την Ελλάδα πιο ασφαλή και πιο ισχυρή γεωπολιτικά. Και, το πιο σημαντικό: όταν μας τύχαιναν δυσκολίες, στηρίξαμε την κοινωνία.

Την εποχή του κορωνοϊού δώσαμε παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Και τώρα που αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κρίση ακρίβειας, πάλι το κράτος είναι εδώ για να στηρίξει κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εκταμιεύεται το “Market Pass”: 10% έκπτωση στις αγορές του σούπερ μάρκετ για πρακτικά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά».

Το δίλημμα των εκλογών

Να ξέρετε και κάτι ακόμα: τίποτα από όλα όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να ανατραπούν. Γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές είναι τόσο κρίσιμες. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στις εποχές των κλειστών τραπεζών, στις εποχές της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, στις εποχές όπου το μόνο το οποίο ενδιέφερε κάποιους είναι να μοιράζουν επιδόματα αντί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Και επιδόματα χρειάζονται -και έχουμε στηρίξει την κοινωνία- αλλά πρώτα και πάνω από όλα η μέριμνά μου εμένα, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας, για να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ και να μην αναγκαστούν να φύγουν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα τον οποίον έχουμε μπροστά μας, σας θέλω κοντά μου. Σας θέλω κοντά μου πρώτα και πάνω απ’ όλα στην πρώτη κάλπη για να απενεργοποιήσουμε τη “βόμβα” της απλής αναλογικής.

Να σταλεί το μήνυμα καθαρά, από την πρώτη κάλπη, ότι το ζητούμενο τελικά σε αυτήν την εκλογή είναι απλό: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Και ποιος θα κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Η σοβαρή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό είναι το δίλημμα. Είναι πολύ απλό, είναι πολύ ξεκάθαρο. Είναι ποιον θέλετε να έχετε πρωθυπουργό της χώρας, να σας εκπροσωπεί στο εξωτερικό και να αγωνίζεται για τα δικά σας συμφέροντα. Σε αυτά θα απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες».