Skip to main content

Γ. Οικονόμου: C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ και ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί για την Τουρκία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά» για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την απόλυτη ετοιμότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας, αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ίσως και εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ και με προσωπικό του ΕΚΑΒ με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό. Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της αντισεισμικής προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως γνωστοποίησε ειδικότερα η Πολιτική Προστασία, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων και στους δύο λαούς.

naftemporiki.gr