Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης

( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Η χώρα στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου - Εγκέφαλος του ρυπαρού δικτύου ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της. Ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του. Για τον λόγο αυτό υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στις 18.00 ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή.

«Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών, στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε το Σύνταγμα και τα εργαλεία που η ίδια η Δημοκρατία μάς προσφέρει. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι σε αυτήν την εκτροπή. Έχουν και πολιτικές αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», τόνισε ο κ. Τσίπρας

«Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας και τα δικαιώματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας σε έντονο τόνο από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας έκανε λόγο για «συλλογική ευθύνη για την παραβίαση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Δεν γίνεται μια κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει απλώς και μόνο επειδή είναι στην εξουσία χωρίς κόκκινες γραμμές και δημοκρατικό πλαίσιο».

«Μόνο οι λέξεις ζόφος και παρακμή χαρακτηρίζουν την κατάσταση», τόνισε.

«Ο κ. Μησοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Τόνισε πως «όποια και αν είναι η απάντηση, είμαι βέβαιος ότι σύντομα την οριστική και την ορθή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».

«Ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους ο πρωθυπουργός»

«Εγκέφαλος και εντολέας του παρακράτους» ο Κ. Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «ενορχηστρωτή και εγκέφαλο αυτού του ρυπαρού δικτύου».

«Η χώρα κλυδωνίζεται στα νερά της γεωστρατηγικής αστάθειας, την κοινωνία την πολιορκεί η ανασφάλεια για το αύριο και οι τύχες της κοινωνίας και της οικονομίας βρίσκονται στα χέρια μίας κυβέρνησης ανίκανης, προσκολλημένης σε συμφέροντα αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής, ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μίας προαναγγελθείσας αποστασίας από την ηθική της Δημοκρατίας, από τις γραμμές του κράτους δικαίου που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

«Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έγιναν βορά ενός παράνομου ρυπαρού δικτύου, ενός εγκληματικού δικτύου που είχε έδρα το μέγαρο Μαξίμου και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό» είπε. Όπως ανέφερε ως «εγκέφαλος αυτού του εγκληματικού δικτύου» ο κ. Μητσοτάκης «προέβη στις πράξεις αυτές γιατί διακατέχεται από αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και πίστεψε ότι θα είναι βασιλιάς, ότι θα είναι ισόβιος, ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι «λέει συνειδητά ψέματα ότι δήθεν δεν γνώριζε, ότι δήθεν δεν έγιναν ποτέ παρακολουθήσεις». «Στις δηλώσεις του διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο, λέει ψέματα» σημείωσε προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός «είναι ένοχος, είναι ο ίδιος ο εγκέφαλος κα ο εντολέας αυτού του παρακράτους».

Τα πρόσωπα για τα οποία βρέθηκαν επισυνδέσεις, βάσει της έρευνας της ΑΔΑΕ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση των αποδείξεων» σημειώνοντας πως ο φάκελος που παρέλαβε χθες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο, περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ μετά το αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος στην Αρχή: «Ο φάκελος περιείχε τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, περιείχε το σκοτάδι που έχουμε υποχρέωση να διαλύσουμε».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «στις 28/12 και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως γραπτώς να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη υπογεγραμμένη από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ Χ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Αλ. Λιακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος». «Και η απάντηση που επίσημα έλαβα σε αυτόν τον κλειστό φάκελο, ήταν έξι στα έξι», τόνισε, «για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».
«Η απάντηση που έλαβα σε αυτό τον φάκελο ήταν έξι στα έξι: για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ και του κ. Μητσοτάκη και έτσι φτάσαμε στον αριθμό 10 επισήμως» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr