Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ισχυρή και ασφαλής – Δούλεμα από τον Αλ. Τσίπρα στους συνταξιούχους

Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Ένας νικητής θα υπάρχει το βράδυ των εκλογών και αυτός θα είναι η Ν.Δ.» είπε μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα

Διμέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των συντάξεων, αλλά και για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα, ενώ επανέλαβε τα διλήμματα της κάλπης και εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχθούν, καθ’ οδόν προς την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η χώρα παραλαμβάνει το πέμπτο αναβαθμισμένο F-16 Viper, από τα 83 συνολικά τα οποία έχει προγραμματίστεί να αναβαθμιστούν μέχρι το 2026. «Θέλω να σάς θυμίσω ότι εδώ στους ουρανούς πάνω από την Αττική και με βάση την Τανάγρα πετούν ήδη 10 υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale τα οποία απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία, καθώς υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή, ασφαλής. Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή φωτ. Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Δούλεμα από τον κ. Τσίπρα στους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα διορθώσει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου που εκείνος ψήφισε»

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντησή του με συνταξιούχους, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είδα τον κ. Τσίπρα να περιοδεύει χθες στο Αιγάλεω και να τάζει σε λίγους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι είχαν μαζευτεί να τον ακούσουν, τι; Ότι θα διορθώσει, λέει, τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου που αυτός ψήφισε. Πόσο δούλεμα άλλο; Πόσο δούλεμα άλλο, για αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν τι πέρασαν τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Και γνωρίζουν και συγκρίνουν σήμερα. Και ξέρουν τι πέρασε η Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2019 και γνωρίζουν ότι αυτή η παράταξη, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι η παράταξη που υλοποίησε τις δεσμεύσεις της να επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που σας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στα κομματικά στελέχη της Ν.Δ., τα κάλεσε καθώς πλησιάζουν οι εκλογές «να κάνουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας να κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, τους Έλληνες πιο αισιόδοξους».

«Η κυβέρνηση έχει σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι οποίες είναι όλες εισαγόμενες και ξεκινούν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με πολύ υψηλές τιμές ενέργειας» η κυβέρνηση «έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη». «Εξουδετερώσαμε στην πράξη τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Το ξέρετε όλοι σας όταν παίρνετε το λογαριασμό στο σπίτι, βλέπετε τι θα πληρώνατε εάν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα, ουσιαστικά τιμές που δεν απέχουν πολύ από αυτό το οποίο πληρώναμε πριν από δύο χρόνια. Γνωρίζετε τις παρεμβάσεις μας για να συγκρατήσουμε τις τιμές στο ράφι. Από τον επόμενο μήνα 8 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν πρόσβαση στο Market Pass: 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα κάνετε στα σούπερ μάρκετ. Από το τέλος αυτού του μήνα, σε λίγες μέρες από τώρα, για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους», ανέφερε.

«Η Ν.Δ. δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια κοινωνικού προοδευτισμού – Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η ευθύνη για τη διακυβέρνηση είναι στα χέρια όλων σας». Δήλωσε ακόμη βέβαιος ότι η πλειονότητα των Ελλήνων «θα αναγνωρίσει και τις μεγάλες προσπάθειές μας σε δύσκολες συνθήκες, θα αναγνωρίσει το γεγονός ότι κάναμε και λάθη αλλά με θάρρος τα αναγνωρίσαμε και κοιτάμε να τα διορθώσουμε». Όπως είπε, «αλάθητος είναι μόνο αυτός ο οποίος δεν κάνει τίποτα».

Διαβεβαίωσε ακόμη πως όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση «για τη δεύτερη τετραετία» θα τα υλοποιήσει «όπως ακριβώς υλοποιήσαμε αυτά που σάς είπαμε το 2019».

«Κάναμε πολλά και θα κάνουμε ακόμα πολλά περισσότερα. Γιατί έχουμε όραμα και σχέδιο για μία Ελλάδα η οποία θα είναι πραγματικά ισχυρή, για μία Ελλάδα με λιγότερες ανισότητες, για ένα κράτος το οποίο θα στέκεται πάντα κοντά στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται. Και το λέω αυτό διότι η παράταξη αυτή, της Νέας Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια κοινωνικού προοδευτισμού και χαρακτηριστικών λαϊκών. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της πατρίδας μας και αυτό σημαίνει ότι στεκόμαστε πάντα κοντά σε όλες τις Ελληνικές και σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως του τι έχουν ψηφίσει» επεσήμανε.

«Να απενεργοποιήσουμε τη ‘νάρκη’ της απλής αναλογικής»

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι  η κυβέρνηση θα συνεχίσει «μέχρι και την τελευταία μέρα, μέχρι να διαλυθεί η Βουλή, να παράγει ουσιαστικό και σημαντικό κυβερνητικό έργο» και στη συνέχεια, όπως είπε, «όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα πρώτα και πάνω απ’ όλα, στην πρώτη κάλπη να απενεργοποιήσουμε τη ‘νάρκη’ της απλής αναλογικής». «Οι δημοτικοί άρχοντες οι οποίοι είναι μαζί μας, γνωρίζουν πόσο υπονόμευσε η απλή αναλογική την κυβερνησιμότητα των Δήμων» ανέφερε και κάλεσε τους παριστάμενους να αναλογιστούν τι θα συνέβαινε «αν έπρεπε για κάθε απόφαση την οποία παίρνουμε, να μπαίνουμε σε κομματικά παζάρια με κυβερνητικούς εταίρους, να καθυστερούμε: Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έπρεπε, παραδείγματος χάρη, εκείνο το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας του 2020 να έρθουμε σε συνεννόηση με διάφορους άλλους για να φυλάξουμε τα σύνορά μας στον Έβρο».

«Πού κρύβονται όλοι αυτοί που έκαναν ‘σημαία’ την ιστορία της ‘μικρής Μαρίας’»

Διερωτήθηκε παράλληλα «πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν σημαία την ιστορία της “μικρής Μαρίας” και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό; Πού κρύβονται; Αφωνία έπαθαν; Γιατί δεν έχουν το κουράγιο να βγουν τώρα, έστω και τώρα και να πουν: “συγγνώμη, κάναμε λάθος, πέσαμε και εμείς στην παγίδα της παραπληροφόρησης η οποία στήθηκε από την Τουρκία, ότι δήθεν η Ελλάδα σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα και υπάρχουν νεκρά παιδιά τα οποία κάπου είναι θαμμένα, σε κάποια νησίδα στον Έβρο”. Δεν το κάνουν, φίλες και φίλοι, δεν το κάνουν διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους είναι άλλη. Για σκεφτείτε λίγο τι θα συνέβαινε τον Μάρτιο του 2020 αν είχαμε άλλη κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να το φανταστείτε πολύ, οι ίδιοι σάς λένε ότι εμείς τον φράχτη δεν τον θέλουμε γιατί παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα» τόνισε.

«Το βράδυ των εκλογών εμείς θα πανηγυρίζουμε»

Εστιάζοντας σε όσα διακυβεύονται είπε πως «τα μεγάλα στοιχήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική ευημερία του τόπου, αν θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές» αλλά «έχουν να κάνουν και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας». «Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες» είπε και κάλεσε τους πάντες σε «συστράτευση στον αγώνα». «Οι εκλογές είναι γιορτή και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εμείς θα πανηγυρίζουμε. Ένας νικητής θα υπάρχει και αυτός θα είναι η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε.

naftemporiki.gr