Skip to main content

Στα γραφεία της ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσιπρας.

Ο Αλέξης Τσιπρας θα επισκεφτεί στις 10:30 τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα γραφεία της ΑΔΑΕ. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 βρέθηκε ξανά στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής και παρέδωσε στον Χρήστο Ράμμο επιστολή με την οποία σημείωνε την αρμοδιότητα της Αρχής όσον αφορά αφενός στον έλεγχο των νόμιμων διαδικασιών της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και αφετέρου στην ενημέρωση των θιγόμενων -ώστε να μπορούν να προσφύγουν δικαστικά-, αλλά και των πολιτικών αρχηγών, για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμμος έχει εκφράσει με επιστολή του την βούληση να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα αποτέλεσμα των ερευνών όσον αφορά στις παρακολουθήσεις. Η επιστολή βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Θανάση Μπούρα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είχε τονίσει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσίπρας, στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει πως υποχρεούται να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς ακόμη και με το νόμο της ΝΔ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv, η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και του προέδρου της, Χρήστου Ράμμου.