Skip to main content

Δημόσια κόντρα Διαμαντοπούλου- Βενιζέλου για υποκλοπές και «Μένουμε Ευρώπη;»

Intime News/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση υπό τον τίτλο «Μένουμε Ευρώπη; Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου».

Δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κράτος δικαίου στη χώρα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη ξέσπασε χθες μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση υπό τον εύγλωττο τίτλο «Μένουμε Ευρώπη; Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου» όπου θα συμμετάσχουν κορυφαίοι συνταγματολόγοι.

«Βαγγέλη εκπλήσσομαι και διαφωνώ για την επιλογή “υποστήριξης” ενός τίτλου που επαναφέρει ένα ζήτημα που δεν τίθεται από κανέναν πλέον» τόνισε η κυρία Διαμαντοπούλου σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την ενόχλησή της για τον τίτλο της εκδήλωσης όπου θα συζητηθούν ζητήματα δικαιωμάτων και κράτους δικαίου στον απόηχο των καταγγελιών για τη συγκάλυψή του σκανδάλου των υποκλοπών. «Ξέρεις καλά ότι μένει το σύνθημα όσο κι αν προσπαθήσεις να το αναλύσεις μετά. Η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! με παύλα και τέλεια» πρόσθεσε η κυρία Διαμαντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Βενιζέλο.

«Δεν ρωτήθηκα για τον τίτλο, αλλά δεν με ενοχλεί. Το αντίθετο» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «προφανώς ο τίτλος παραπέμπει στο κίνημα αντίδρασης στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 το πανηγυρικό αποτέλεσμα του οποίου ανατράπηκε εξίσου πανηγυρικά σε λίγες ημέρες. Προφανώς το υπονοούμενο ερώτημα είναι αν το αξιακό και θεσμικό ζητούμενο της αντίδρασής μας του Ιουλίου του 2015,κράτος δ διατηρείται σε ισχύ και σήμερα». «Η απάντησή μου είναι ότι προφανώς διατηρείται σε ισχύ. Η αντίδρασή μας, πάντως η δική μου, δεν ήταν ούτε συγκυριακή, ούτε φευγαλέα, ούτε μικροκομματική» συμπλήρωσε αιχμηρά ο κ. Βενιζέλος.

Αντιδράσεις από Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Φλωρίδη

Ενόχληση για την συμμετοχή του κ. Βενιζέλου στην συζήτηση εκδήλωσαν εκτός από την κυρία Διαμαντοπούλου και ο πολιτευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Φλωρίδης. «Το βλέπω και το ξαναβλέπω και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Τι να πω;» διερωτήθηκε ρητορικά ο κ. Ψαριανός ενώ ο κ. Φλωρίδης σχολίασε δηκτικά: «μένουμε Ευρώπη; Εμείς ναι.  Κάποιοι φαίνεται να σκέφτονται το “Πάμε Βενεζουέλα;” Εμείς όχι !»

Σημειώνεται ότι η δημόσια εκδήλωση «’Μένουμε Ευρώπη;’ Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου» διοργανώνεται την Πέμπτη στις 19:00 στο ινστιτούτο Γκαίτε από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Πρωτοβουλία «Ώρα Μηδέν» για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι καθηγητές συνταγματικού δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος (ΕΚΠΑ),  Ευάγγελος Βενιζέλος (ΑΠΘ) και Ξενοφών Κοντιάδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο) καθώς και η καθηγήτρια, επίσης συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ, Ιφιγένεια Καμτσίδου (ΑΠΘ). Θα συντονίζει ο καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ανδρέας Τάκης και θα κάνει εισαγωγική προσφώνηση ο Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου, Δημήτρης Χριστόπουλος.