Skip to main content

Τ. Θεοδωρικάκος: Προκλητικά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ – Να ζητήσουν συγγνώμη απο τους ακρίτες

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφέβαλε για τα σύνορα στη θάλασσα - Μήπως αμφιβάλουν και για αν υπάρχουν σύνορα στον Έβρο;» διερωτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και τους κατοίκους του Έβρου για το ζήτημα με τη μικρή Μαρία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι προκλητικά και προφανή και είναι ντροπή αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα ντρέπονται στο μέλλον που έχουν πει αυτές τις κουβέντες, διότι το καλοκαίρι παρήγαγαν fake news τα οποία το γερμανικό Spiegel αναμετάδωσε και αναφέρομαι στη μικρή Μαρία» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

«Ξεκαθαρίσαμε απευθείας στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ελληνικό λαό ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν ότι βρίσκονται οι 38 μετανάστες ήταν μέσα σε τουρκικό έδαφος και δώσαμε όλα τα στοιχεία γι΄αυτό. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αυτά τα στοιχεία μας κατηγορούσε ότι προδίδουμε την πατρίδα γιατί ένα νησάκι που δίνουμε στους Τούρκους. Πρώτο ψέμα και τρισάθλια συκοφαντία και δεύτερον ότι είμαστε δολοφόνοι γιατί αφήσαμε να πεθάνει η πεντάχρονη Μαρία, η οποία απλούστατα δεν υπήρχε, ουδέποτε πέθανε κανένα παιδάκι εκεί» συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κάλεσε παράλληλα τον κ. Τσίπρα «να αφήσει στη άκρη τους διάφορους που έχει γύρω του και ας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη να ζητήσει συγνώμη όχι από την κυβέρνηση, να ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς, από τους συνοριοφύλακες, από τους στρατιώτες μας και από τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας στην περιοχή και δε μπορούν να κατηγορούνται ότι είναι δολοφόνοι».

«Ήξερα ότι ο κύριος Τσίπρας αμφέβαλε για το αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, αλλά με τις δηλώσεις του κυρίου Τζανακόπουλου φαίνεται ότι ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν αν υπάρχουν σύνορα και στη στεριά» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός και διερωτήθηκε: «Μήπως ήθελαν να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και να μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα από τον Έβρο;».

Επανέλαβε παράλληλα πως «ο φράχτης θα προχωρήσει γιατί θα είμαστε κυβέρνηση». «Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου γιατί αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση» τόνισε.

Ο υπουργός επισήμανε πως το 2020 το πρόβλημα που είχε υπάρξει ήταν οξύτατο, αλλά είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος τώρα, διότι η απειλή εκτείνεται σε 140 χιλιόμετρα. Δεν είναι περιορισμένη σ’ ένα σημείο, και συνεπώς χρειάζεται εγρήγορση σε 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, είπε.

Διαβεβαίωσε πάντως πως «το προσωπικό ενισχύεται διαρκώς, ήδη αυτή τη στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο θα αναλάβουν υπηρεσία άλλοι 250 συνοριοφύλακες, και έπεται και η πρόσληψη άλλων 150 προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένοι».