Skip to main content

Κυβέρνηση: Η οικονομία στην πρώτη γραμμή – Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Φωτ. αρχείου ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για τη χώρα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στο Νταβός

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας» θα παραχωρήσει την προσεχή Δευτέρα στις 12.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, κατά την παρουσία του στο Φόρουμ ο κ. Μητσοτάκης «θα έχει την ευκαιρία, τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και τις κατ’ ιδίαν επαφές του, να αναδείξει:

  • τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια,
  • τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μειώσεις φόρων,
  • τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για τη χώρα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός  στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, με εκπροσώπους από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τραπεζικού τομέα και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομικής ανάπτυξης. «Θα εξηγήσει πώς η Ελλάδα -που αναδείχθηκε από τον ‘Economist’ ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα- πέτυχε όσα καταφέραμε, εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλες δυσκολίες που συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δρόμο μας» τόνισε.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα έχει «την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις κινήσεις που ο ίδιος ανέπτυξε ή πρωταγωνίστησε, κινήσεις που συνέβαλαν στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα: την αποκατάσταση της διακίνησης των ανθρώπων μεσούσης της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες για τις λύσεις στην ενεργειακή κρίση, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τον ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση Τσαβούσογλου – Μπλίνκεν και το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Η ελληνική διπλωματία έχει πάγιες και σταθερές θέσεις. Εμείς δεν μπορούμε να υπαγορεύουμε σε κάθε χώρα πως θα εξοπλίζεται. Εμείς αφενός ενισχύουμε την άμυνα μας, αφετέρου φροντίζουμε να αναδεικνύουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, συμπεριφορά, που δεν συνάδει με την ιδιότητα της ως σύμμαχος χώρα στο ΝΑΤΟ, ούτε και με την ανάγκη της παγκόσμιας κοινότητας για τήρηση της διεθνούς νομιμότητας. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα έχει φροντίσει να ισχυροποιήσει την άμυνα της και να αντιστρέψει υπέρ της τη διαφορά των προηγουμένων ετών».

Σε ό,τι αφορά την προωθούμενη νομοθετική διάταξη για τα κριτήρια βάσει της ανακήρυξης κομμάτων και υποψηφίων, ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα την ώρα που εξακολουθεί να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση.

Σχετικά με την αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λειτουργεί με βάση τον κοινοβουλευτικό κανονισμό και ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί κωλυσιεργίες. Επανέλαβε, δε, ότι στο μέτωπο των παρακολουθήσεων δεν θα μείνει καμία σκιά.

Για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «η σιωπή του κ. Τσίπρα για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εκκωφαντική». «Οι αποκαλύψεις για σακούλες στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα μηνύματα του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, είναι ενδεικτικά της φιλοσοφίας τής προηγουμένης κυβέρνησης για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ» ανέφερε.

naftemporiki.gr