Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο κ. Μητσοτάκης που θέλει να πατά σε δύο βάρκες

«Μόνο η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού έλλειπε από την τελετή για να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης, δεν απέτισε απλά φόρο τιμής στη κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά υποκλίθηκε σήμερα κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Την στάση της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, αναφορικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποκαλώντας μάλιστα «υποκριτή» τον Κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει με ειρωνικό τόνο: «Αυτό που παρακολούθησε σήμερα σε εθνική μετάδοση όλο το πανελλήνιο, ήταν σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κηδεία ενός «ιδιώτη». Η παρέλαση των υπουργών και των βουλευτών του, η υπαναχώρηση από την αρχική του απόφαση για το λαϊκό προσκύνημα, η επιλογή της ΕΡΤ για τον τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης, αφορούσε σύμφωνα με τον υποκριτή κ. Μητσοτάκη που θέλει να πατά σε δυο βάρκες, έναν ιδιώτη που απεβίωσε».

Ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταλήγει: «Κατά τα λοιπά, μόνο η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού έλλειπε από την τελετή για να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της φιλοβασιλικής πτέρυγας της ΝΔ, δεν απέτισε απλά φόρο τιμής στη κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά υποκλίθηκε σήμερα κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία».