Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για F-16: Επικίνδυνη η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

«Παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του "πιστού και δεδομένου συμμάχου" του κ. Μητσοτάκη».

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την προμήθεια και αναβάθμιση των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία.

Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16 «αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του ”πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, «έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη».

«Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα», συμπληρώνει για να καταλήξει: «Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».