Skip to main content

Ν.Δ.: Ποιος θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου για τη μάχη των εκλογών

Κομβικό ρόλο θα έχει ο Άκης Σκέρτσος

Ώρα αποφάσεων στην κυβέρνηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει εκπρόσωπος στην προεκλογική περίοδο. Μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα παραμείνει στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πάντως  στη συνέχεια δεν θα διατηρήσει αυτή τη θέση καθώς θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα (και επομένως υπάρχει περιορισμός στις εμφανίσεις του).

Στην επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης θα έχει κομβικό ρόλο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό και άρα δεν έχει περιορισμό στις εμφανίσεις. Εκτιμάται πως είναι ένα πρόσωπο με τεχνοκρατικό προφίλ που μπορεί να προβάλει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης κυρίως στο κρίσιμο πόστο της οικονομίας. Άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως τελικά η μάχη κατά της ακρίβειας είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στα σενάρια που εξετάζονται είναι να δημιουργηθεί μια ολιγομελής «ομάδα κρούσης», που θα απαρτίζεται από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε μια τέτοια περίπτωση οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος και η αναπληρώτρια σήμερα κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη θα βγαίνουν μπροστά στη μάχη εκ περιτροπής ανάλογα με τη θεματολογία.

Μια τέτοια λύση θεωρείται και η επικρατέστερη αυτή τη στιγμή, καθώς το ενδεχόμενο να επιλεγεί κάποιος δημοσιογράφος έχει ατονίσει το τελευταίο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως  έχουν υπάρξει σκέψεις για τρία  πρόσωπα (έναν άνδρα και δύο γυναίκες) από το χώρο  της τηλεόρασης. Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν να φανεί πως ακολουθούν τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. 

Το επόμενο διάστημα βαρύτητα θα δοθεί στην προετοιμασία του προγράμματος που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις εκλογές και ήδη γίνονται σχετικές συσκέψεις. Για το θέμα αυτό σε στενή επικοινωνία είναι ο  Ακης Σκέρτσος με τον αρμόδιο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χάρη Θεοχάρη.

Την ίδια στιγμή με τα ψηφοδέλτια του κόμματος ασχολούνται εντατικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο Θανάσης Νέζης που είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι υποψηφιότητες περνάνε από … κόσκινο, ενώ στόχος είναι να αξιοποιηθούν 40ρηδες αλλά και πρόσωπα με αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.