Skip to main content

Γ. Οικονόμου προς Τσαβούσογλου: Αδιέξοδη η τακτική των απειλών – Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS

Πώς σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών

«Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται». Με τα λόγια αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε πως η Άγκυρα «δεν θα επιτρέψει επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο».

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου «η ελληνική κυβέρνηση πολιτεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Δεν ετεροπροσδιορίζεται επ’ ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Συνέστησε μάλιστα στους Τούρκους αξιωματούχους «να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά».

Τι είπε για τις εκλογές και την νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. «Νομίζω ότι μετά την Άνοιξη είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Είχαμε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας και παραμένουμε συνεπείς σε αυτό. Είμαστε απολύτως ειλικρινείς και καθαροί με την ελληνική κοινωνία» ανέφερε. Πρόσθεσε ακόμη πως η Ν.Δ. θα επιδιώξει «στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής, που είναι λογικό να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, μία καθαρή εντολή για να σχηματίσει μία κυβέρνηση σαν και αυτή που κράτησε την Ελλάδα όρθια αυτά τα 3-3,5 πολύ δύσκολα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από την κ. Τσαπανίδου ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την ευχή «εκ του ρόλου της, να συμβάλει στο να έχουμε μία γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση, η οποία να βασίζεται πάνω σε επιχειρήματα, σε προτάσεις, σε τεκμήρια, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που περιμένουν οι πολίτες από τους εκπροσώπους των κομμάτων».

«Πάντοτε τα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους. Ο καθένας έχει ένα ‘αποτύπωμα’ και μια ‘σφραγίδα’ και αυτό βαραίνει στη ζυγαριά. Εκείνο, όμως, που κυρίως μετράει και από το οποίο περιμένουν να μας κρίνουν οι πολίτες είναι οι προτάσεις, οι πολιτικές. Είναι γενικώς οι συντεταγμένες μας στο πολιτικό σκηνικό» πρόσθεσε.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα «αυτό να σηματοδοτήσει και μία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο να στραφεί σε κάποια πράγματα τα οποία να αφορούν πιο πολύ την κοινωνία και να έχουμε μία αντιπαράθεση που να εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα». «Αν κάτι μας έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι είχαμε μία Αντιπολίτευση η οποία χαρακτηριζόταν από ένα μένος απέναντι στον Πρωθυπουργό και μονίμως προσπαθούσε να παραποιήσει την πραγματικότητα. Αυτό εμπόδιζε στο να γίνει μια συζήτηση» σημείωσε.