Skip to main content

N. Ανδρουλάκης: Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Όσο ο συσχετισμός είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο κ. Μητσοτάκης θα νιώθει ασφαλής και θα τρίβει τα χέρια του» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

«Αν θέλουμε να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κάνει όλα αυτά τα πράγματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ο πιο ασφαλής δρόμος είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «η επώδυνη εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που κρατά όρθια την κυβέρνηση» της Ν.Δ.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι είναι ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, των Πάτσηδων, των Δημητριάδηδων, των πελατειακών νοοτροπιών στο Ταμείο Ανάκαμψης, πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων και των μετακλητών υπαλλήλων. Αν αυτό θεωρείται πολιτική που βοηθά τον τόπο να πάει μπροστά, διαφωνώ και είμαι αξιακά και πολιτικά απέναντι» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως «όσο ο συσχετισμός είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο κ. Μητσοτάκης θα νιώθει ασφαλής και θα τρίβει τα χέρια του, διότι θα δείχνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως σκιάχτρο».

«Εγώ, λοιπόν, ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να πάμε μπροστά με μία ισχυρή κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης περιφρονεί το Σύνταγμα. Δεν τον ενδιαφέρει η απλή αναλογική για να αξιοποιήσει τις πιθανότητες να έχουμε σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή και λέει: “θα πάρω την εντολή και θα την παραδώσω”. Τι λέει ο κ. Τσίπρας, που ο ίδιος έφερε την απλή αναλογική; “Δεν είναι ηθικό να κάνουμε την κυβέρνηση των ηττημένων”. Άρα, επί της ουσίας, δεν μπαίνει ούτε αυτός σε συζήτηση και θα παραδώσει την εντολή του. Εγώ, λοιπόν, δεν θα παραδώσω την εντολή μου. Θα τιμήσω τον ελληνικό λαό. Και θέλω ένα μεγάλο ποσοστό, ώστε το ποσοστό αυτό να είναι κυβερνητική δύναμη με προτεραιότητες το πρόγραμμά μας. Ισχυρό κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, κοινωνική στέγη και πολιτικές για μία παραγωγική Ελλάδα. Μία Ελλάδα με ενεργειακή ασφάλεια, με εξωστρέφεια, με ανταγωνιστικότητα. Το πιστεύω ότι η χώρα είναι σε ομηρία μεταξύ ενός επικίνδυνου ελιτισμού και ενός άλλο τόσο επικίνδυνου λαϊκισμού. Γιατί, ούτε ο κ. Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος, ούτε ο κ. Τσίπρας σοσιαλδημοκράτης. Η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή κεντροαριστερή δύναμη με πρόγραμμα και στελέχη, για να κυβερνηθεί ο τόπος με αξιοπιστία και πρόοδο».

Εστιάζοντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε το διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, που πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία. «Υποστηρίζω μια πολιτική για πολλές και καλές θέσεις δουλειάς, βιώσιμη ανάπτυξη και συγχρόνως αποκλιμάκωση του κόστους ζωής, το οποίο στην Ελλάδα συγκριτικά με τους μισθούς που παίρνουν οι Έλληνες, είναι τεράστιο. Γι’ αυτό έχουμε χαμηλή καταναλωτική δύναμη» ανέφερε επιμένοντας στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

Σχετικά με το market pass, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε τη θετική ψήφο του κόμματος, με την αντίστιξη όμως ότι για τους ευάλωτους πολίτες απαιτούνται μόνιμες πολιτικές και ένα διαφορετικό όραμα για την ανάπτυξη. Περιέγραψε τις επιλογές Μητσοτάκη ως «πολιτική με το βλέμμα στην κάλπη». Όπως παρατήρησε, «ενώ ζούμε αυτή την περιπέτεια –τις πληθωριστικές πιέσεις -μήνες τώρα , επιλέγει να το κάνει προεκλογικά. Διότι θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι ένα αντίδωρο για την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό».

Σε ό,τι αφορά τέλος το Qatargate επανέλαβε πως μόλις πληροφορήθηκε την υπόθεση διέγραψε την Εύα Καϊλή «μέσα σε δευτερόλεπτα». «Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον ανιψιό του; Έκανε αυτό που έκανα εγώ; Προσπαθεί να τον περιφρουρήσει, να τον προστατεύσει από κάθε νομική του ευθύνη. Τι έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παππά σχετικά με αυτά που ακούμε, με τον κ. Καλογρίτσα, με τα παιχνίδια με τις τηλεοπτικές άδειες; Τον προστάτευσε γιατί ήταν το δεξί του χέρι. Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για μία άλλη συμπεριφορά. Και από αυτήν τη συμπεριφορά θα κριθούμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στις εθνικές εκλογές, που έρχονται» υπογράμμισε.