Skip to main content

Κ. Τζαβάρας στο Naftemporiki TV: Σοβαρό ζήτημα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών

«Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στην ιστορία των υποκλοπών, κάποιες λειτουργίες θεμελιωδών θεσμών μας εκπλήσσουν» ανέφερε μιλώντας στο Naftemporiki TV

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στην εκπομπή 7-10 της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής.

«Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στην ιστορία των υποκλοπών, κάποιες λειτουργίες θεμελιωδών θεσμών μας εκπλήσσουν» είπε ο κ. Τζαβάρας, σημειώνοντας ειδικά το θέμα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος, όπως ανέφερε, γνωμοδοτεί σε αιτήματα ιδιωτών για τη λειτουργία ελεγκτικών θεσμών και ενώ αυτές οι λειτουργίες προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Δεν είναι υπερσυνταγματική βαθμίδα ελέγχου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συνέχισε ο κ Τζαβάρας, χαρακτηρίζοντας αυτές τις ενέργειες πρωτοφανείς.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι πολλές φορές τα γεγονότα φαίνεται να πηγαίνουν πιο γρήγορα από ό,τι πάει η δικαιοσύνη. Αυτό είναι ελάττωμα των δικαστικών μηχανισμών, σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.

Όπως είπε, θα πρέπει να ελεγχθεί εάν η ΕΥΠ έχει κάνει καλά τη δουλειά της καθώς η κυβέρνηση πρόσφατα ανέφερε ότι ενδεχομένως μέσα στο χώρο της ΕΥΠ να υπάρχει κάποιο παράκεντρο. «Η δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τους ελέγχους» κατέληξε.