Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Η Καϊλή πιάστηκε με τη γίδα του Κατάρ στην πλάτη

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο ΓΓ του ΚΚΕ: «Κόψτε την κοτσάνα της εισαγόμενης ακρίβειας - η πολιτική σας οδηγεί σε ενεργειακή φτώχεια».

Με αναφορές στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate, αλλά και τις υποκλοπές στο εσωτερικό της χώρας άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή, όπου διεξάγεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει την «μπόχα από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών», κατήγγειλε ως αντιλαϊκό τον προς ψήφιση προϋπολογισμό και επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της καταδικάζει τα νοικοκυριά σε ενεργειακή φτώχεια.

Για υποκλοπές και Qatargate

«Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος από το 2016. Τι έχετε κάνει; Απλά βγάζει ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, είπε και πρόσθεσε: «Η Καϊλή πιάστηκε με τη γίδα του Κατάρ στην πλάτη. Το ΚΚΕ δεν κάνει το ανήξερο και δεν πέφτει από τα σύννεφα. Δημοσιεύουμε χρόνια ντοκουμέντα για τα λόμπι, ενώ εσείς στηρίζετε τη σαπίλα».

Για οικονομία και ακρίβεια

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «μεγάλο παραμύθι» το αφήγημα περί ανάπτυξης για όλους. «Καταγράφηκαν σε κλάδους σημαντικές επενδύσεις την προηγούμενη περίοδο, αλλά οι επενδύσεις ήταν κρατικές επιδοτήσεις» σχολίασε, προειδοποιώντας πως μετά τις εκλογές το αφήγημα θα αλλάξει και θα αναφέρεται στην απειλή δημοσιονομικού εκτροχιασμού. «Έτσι θα δικαιολογηθούν οι περικοπές που θα γίνουν» είπε,.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση τόνισε πως η στήριξη στο φυσικό αέριο και στις επενδύσεις σε ΑΠΕ βρίσκονται στον πυρήνα της ενεργειακής φτώχειας, ενώ πρόσθεσε πως τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων πληρώνονται διπλά και τριπλά από τους εργαζόμενους, αφού βασίζονται σε φόρους.

Εξαπολύοντας πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είπε: «Έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε κομμάτι της αντιπαράθεσης ποιο κομμάτι της ακρίβειας είναι εισαγόμενο και ποιο ανήκει στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια, η χώρα είναι πλήρως ενταγμένη στην ΕΕ. Κόψτε αυτήν την κοτσάνα» τόνισε.

«Το σύνθημα μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό-είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

naftemporiki.gr