Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν θα υπερασπιστώ διεφθαρμένους ημέτερους

Intime News/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ζητώ ισχυρή εντολή για μια κυβέρνηση, που θα ανατρέψει το παλιό σύστημα διαφθοράς, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ισχυρή εντολή για μια κυβέρνηση, που θα ανατρέψει το παλιό σύστημα διαφθοράς, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ασκώντας έντονη κριτική τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι κακοποιεί τους θεσμούς, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως είναι ο καλύτερος πελάτης του πρωθυπουργού. «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την κράτηση της Εύας Καϊλή, κάλεσε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα της. «Η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της. Η αντίθετη άποψη, που άκουσα να διατυπώνεται ακόμη και με νομικούς όρους, είναι απαράδεκτη και θολώνει το μήνυμα μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως γεγονότα όπως αυτά των τελευταίων ημερών να επιβεβαιώνουν την καχυποψία της κοινωνίας απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα. Όπως είπε, στόχος του είναι να έρθει σε ρήξη με τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα, να ανατρέψει τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, που πλήγωσαν τους πολίτες και έκαναν τους νέους να γυρνούν την πλάτη τους στην πολιτική και τα κοινά. «Ακόμη και αν βρίσκεται μέσα στον ίδιο μας τον χώρο», όπως είπε.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να υπερασπιστεί «διεφθαρμένους ημέτερους».

«Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ διεφθαρμένους ημέτερους αλλά για να υπερασπιστώ την αξιοπιστία της πολιτικής απέναντι σε ένα λαό, που νιώθει την πολιτική ως παραγωγό προβλημάτων και όχι λύσεων», ανέφερε σημειώνοντας ότι δεν θα δεχθεί «από καμία και από κανέναν σκιές» στο κόμμα και την προσπάθειά του αυτή.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως κάποιοι θέλουν να χρεώσουν όλα τα σκάνδαλα σε έναν πολιτικό χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας. «Αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Και τους διαψεύδει όχι μόνο γιατί αυτά συμβαίνουν και άλλου, αλλά γιατί ήταν το κόμμα μας, που πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για να ενισχύσει τους θεσμούς της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη χώρα. Το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις ανεξάρτητες αρχές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση», ανέφερε ανακαλώντας τις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=9F3zIy69jRI

«Το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο ερευνάται η εμπλοκή της Εύας Καϊλή είναι το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας. Οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων προς τον γαλάζιο βουλευτή Ανδρέα Πάτση προηγήθηκαν. Δυο προβεβλημένοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου και η χώρα συγκλονίζεται μήνες τώρα από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Και μόλις χθες, η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη», είπε.

Τι είπε για τη δήλωση περί «δούρειου ίππου»

Αναφερόμενος στη δήλωσή του περί «δούρειου ίππου», ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «το μιντιακό κατεστημένο, που υπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρερμήνευσε σκόπιμα τα λεγόμενά του. «Προφανώς δεν καθοδήγησε η Νέα Δημοκρατία την κ. Καϊλή να κάνει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά την καθοδήγησε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ήταν σκιώδης εισηγήτρια», ανέφερε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «άλλη μια κακή οικογενειακή συνήθεια… Να απλώνει τα πλοκάμια του πέραν των κομματικών του ορίων. Έως και στην άκρα Δεξιά».

Αναφερόμενος στις υποκλοπές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ενορχηστρώνει μέρα με τη μέρα το δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης, επιλέγοντας να φτάσει στις εκλογές χωρίς να ξέρει ο ελληνικός λαός την αλήθεια». «Κάθε μέρα πάει και σε μια εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη για να του σφίξει συμπονετικά το χέρι. Γιατί δεν ζητά κατεπείγουσα δικαστική έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί το παράκεντρο της ΕΥΠ, που τάχα αυτονομήθηκε;», διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Εκθέτουν τη χώρα μας ανεπανόρθωτα. Μάταια αναζήτησαν σανίδα σωτηρίας για τις παρακρατικές τους μεθοδεύσεις στην αποκάλυψη της υπόθεσης Καϊλή από τις βελγικές αρχές».

Συνεχίζοντας να μιλάει σε αυστηρό τόνο για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «δεν έχει πάτο το βαρέλι του εξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Είναι ικανοί για όλα, αρκεί να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας, όπως ο κ. Τσίπρας με τον Καμμένο», συνέχισε καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Η απάντηση σε αυτήν τη δημοκρατική διολίσθηση είναι: ψήφος στη δημοκρατική παράταξη, ψήφος στους ισχυρούς θεσμούς, ψήφος στη διαφάνεια».

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη τις προεκλογικές παροχές «καθώς τα λεφτόδεντρα ευδοκιμούν στο Μαξίμου, μόνο όταν εξυπηρετείται το κυβερνητικό αφήγημα», και εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός θα μείνει ανεφάρμοστος και «θα τον καταπιεί η πορεία του εκλογικού κύκλου».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης σαν να μην έμαθαν τίποτα από την οικονομική κρίση, ξοδεύουν τους φόρους του Ελληνικού λαού με το μάτι στραμμένο στην κάλπη», είπε προσθέτοντας ότι οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ανήκουν οριστικά στο χθες.

«Αλέξης Τσίπρας, ο καλύτερος πελάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Παράλληλα, στο στόχαστρο της κριτικής του μπήκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται διαχρονικά ο καλύτερος πελάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε. «Το σκιάχτρο της οικτρής διακυβέρνησης του κραδαίνει η Νέα Δημοκρατία ως φόβητρο. Ώστε οι πολίτες να μην αξιολογούν μέσα από μία πραγματική εναλλακτική, όπως πρέπει, τη σημερινή διακυβέρνηση», συνέχισε ζητώντας ισχυρή εντολή για μια κυβέρνηση, «που θα ανατρέψει το παλιό σύστημα διαφθοράς».

«Ένας αμετανόητος πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση που συσσώρευσαν προβλήματα, κακοποίησαν τους θεσμούς και διόγκωσαν τις κοινωνικές ανισότητες, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή για μια κυβέρνηση, που θα ανατρέψει το παλιό σύστημα διαφθοράς», πρόσθεσε. «Και το μήνυμα μας απέναντι σε κάθε προοδευτικό πολίτη που έχει κοινές αγωνίες με εμάς για τη δημοκρατία, την ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και δεν ανέχεται τις ανισότητες, την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και το πλήγμα στους θεσμούς, είναι ότι: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία».

«Για αυτό δώστε μας ισχυρή εντολή να ανατρέψουμε αυτή την ιδιότυπη ομηρία του προοδευτικού κόσμου της χώρας και αυτό το φαύλο πολιτικό σύστημα που συνεχώς αναπαράγει τα ίδια προβλήματα», επανέλαβε.