Skip to main content

Δραγασάκης για Προϋπολογισμό: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει πίσω αρνητικές κληρονομιές

Ο Γ. Δραγασάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό σημείωσε ότι κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι ανισότητες και η ακραία φτώχεια περιορίστηκαν σημαντικά όπως πιστοποιούν όλοι οι αντιπροσωπευτικοί δείκτες της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, χάρη στη φιλοσοφία και την πολιτική της τότε κυβέρνησης».

Στην Βουλή τοποθετήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τον Προϋπολογισμό για το 2023.

Κατηγορώντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας, ανέφερε: «Άκουσα τους απίθανους μύθους και τα ατελείωτα ψεύδη που ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ είπαν και ξαναείπαν στην αίθουσα αυτή για την προηγούμενη. κυβέρνηση. Ψεύδη και μύθοι που δείχνουν φόβο για την αλήθεια και άγχος για το μέλλον».

Ωστόσο, σημείωσε σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι παρέδωσε «μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, που δεν ήταν πια «ειδική περίπτωση» δακτυλοδεικτούμενη διεθνώς ως αρνητικό παράδειγμα. Η νέα κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη παρέλαβε το χρέος ρυθμισμένο και με ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η ΝΔ «παρέλαβε μια οικονομία σε σταθερή ανοδική τροχιά αφού η ανάκαμψη της παραγωγής, της απασχόλησης και των επενδύσεων είχε αρχίσει ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016».

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος, ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε ότι «είχε ρυθμιστεί, οι ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτησή του είχαν μειωθεί και η βιωσιμότητά του ήταν εξασφαλισμένη τουλάχιστον ως το 2032».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι ανισότητες και η ακραία φτώχεια περιορίστηκαν σημαντικά όπως πιστοποιούν όλοι οι αντιπροσωπευτικοί δείκτες της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, χάρη στη φιλοσοφία και την πολιτική της τότε κυβέρνησης».

Ενώ, κατέληξε αναφέροντας: «Δυστυχώς 3,5 χρόνια μετά τίποτα από όσα θετικά άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει μείνει όρθιο. Με το μέλλον να γίνεται και πάλι θολό και αβέβαιο γεμάτο κινδύνους και απειλές».