Skip to main content

Δικηγόρος Καϊλή: Δηλώνει αθώα – «Καμία σχέση με χρηματισμό από το Κατάρ»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ρητά και κατηγορηματικά» απορρίπτει τις κατηγορίες που τις αποδίδονται

Αρνείται «ρητά και κατηγορηματικά» τα περί χρηματισμού της από το Κατάρ η Εύα Καϊλή. Αυτό ανέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος και αμφισβήτησε πληροφορίες, που έχουν έρθει στο φως.

Μιλώντας στο Open για τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Qatargate, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε: «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση – ρητά και κατηγορηματικά  -με χρηματισμούς από το Κατάρ».

Ερωτηθείς για το εάν βρέθηκε μεγάλο ποσό μετρητών στο σπίτι της, είπε: «Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά, γιατί μου το είπε και η αδελφή της, Μαγδαλένα Καϊλή».

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Αλέξανδρος Καϊλής, πατέρας της Εύας, είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού δεν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τις βελγικές. Ωστόσο, όπως είπε, έχει επιλέξει να μείνει δίπλα στο παιδί του.

Αύριο η απόφαση για προφυλάκιση ή μη

Αύριο Τετάρτη, η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος. Ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι έως ότου ξεκινήσει η δίκη τους. Οι έρευνες παράλληλα συνεχίζονται και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσα ακόμη άτομα θα βρεθούν στο στόχαστρο.

«Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών του Βελγίου.

Η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι, σε υπόθεση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, με επικεφαλής έναν ανακριτή στις Βρυξέλλες, η οποία συνεχίζεται εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση οργάνωση, νέες έρευνες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

naftemporiki.gr