Skip to main content

«Πυρά» Ηλιόπουλου για τις υποκλοπές: Η αποχώρηση Μητσοτάκη από τη Βουλή, είναι πρωτοφανές γεγονός

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν ένα δημοσίευμα έδειχνε ότι το Predator είχε γίνει κρατική υπηρεσία, θα είχε γίνει σεισμός»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος άφησε αιχμές για την «ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις», σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως «η ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις φάνηκε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή», καθώς «αρνήθηκε να δώσει μια πολύ απλή απάντηση, με ένα ναι ή με ένα όχι- για το αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και όχι από κάποιο άλλο κέντρο».

«(Η ενοχή φάνηκε) και από τη φυγή του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δρώμενα», τόνισε.

Αναφορικά με το δημοσίευμα των New York Times για τη χρήση του Predator, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν δόθηκε καμία απάντηση στην αποκάλυψη των New York Times ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δώσει στην Intellexa άδειες εξαγωγής του λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη».

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κ. Μητσοτάκης να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα, τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών δίνει άδειες εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού στο εξωτερικό. Τη στιγμή που δεν γίνονται φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Krikel και της Intellexa, τη στιγμή που οι λογαριασμοί τους έρχονται στη Βουλή αφού έχει τελειώσει η εξεταστική. Όλα αυτά δείχνουν μια τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης».

«Η επιχείρηση συγκάλυψης έχει καταρρεύσει»    

«Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης έχει καταρρεύσει. Γιατί η ερευνητική δημοσιογραφία έχει δώσει πλέον έναν τεράστιο όγκο στοιχείων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, γιατί αυτό το σκάνδαλο απασχολεί τον ευρωπαϊκό και τον διεθνή Τύπο», επισήμανε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει για ποιο λόγο έφερε το Μάρτιο του 2021 τροπολογία με την οποία καταργούσε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες που έχουν υποστεί άρση απορρήτου, λίγο αφότου είχε γίνει γνωστή η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.».

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν ένα δημοσίευμα έδειχνε ότι το Predator είχε γίνει κρατική υπηρεσία, θα είχε γίνει σεισμός», υποστήριξε.