Skip to main content

Α. Τσίπρας – Δευτερολογία: Ξέρετε ότι υπάρχουν τα στοιχεία και φοβάστε

Dimitris Kapantais / SOOC

«Η εικόνα της αποχώρησης του πρωθυπουργού χωρίς να δώσει απάντηση, θα τον ακολουθεί για πάντα».

«Οι αποκαλύψεις δεν ξεκίνησαν από το πουθενά, ξεκίνησαν όταν ο αρχηγός του τρίτου κόμματος απέδειξε ότι παρακολουθούνταν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό.

«Βρέθηκε ότι παρακολουθούνταν υπουργοί είτε με παράνομο λογισμικό είτε με νομότυπη επισύνδεση. Γιατί δεν μηνύετε τους δημοσιογράφους που προχώρησαν στις αποκαλύψεις;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Γιατί αν το κάνατε αυτό θα υποχρεώνατε τον δημοσιογράφο να βγάλει αυτά τα στοιχεία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

«Ξέρετε ότι υπάρχουν τα στοιχεία και φοβάστε», είπε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας: «Για αυτό και τρομοκρατείτε όποιον έχει στοιχεία σε σχέση με αυτή τη δημοκρατική εκτροπή – αυτό δεν το λέω εγώ, για τη δημοκρατική εκτροπή. Το λένε οι δύο πρώην πρωθυπουργοί σας».

«Ανησυχώ για το τι θα σκαρφιστείτε μέσα στην απελπισία σας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη των “New York Times” ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε την άδεια εξαγωγής του Predator στη Μαδαγασκάρη τον περασμένο Νοέμβριο.

«Τριάμισι χρόνια που κυβερνάτε δεν τα βρήκατε; Μπορείτε να πείτε το ίδιο κύριε Μητσοτάκη; Πάμε αύριο πρωί μαζί να ρωτήσουμε αν υπήρξαν διατάξεις για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων ή για υπουργούς σας», προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας ρώτησε ξανά τον πρωθυπουργό αν μπορεί να διαβεβαιώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ. Επέμεινε ρωτώντας τον πρωθυπουργό: «Η επίσημη απάντησή σας είναι “δεν ξέρω;”. Δεν θα παίζουμε κρυφτό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, περιμένοντας απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη.

Κατόπιν κατέβηκε από το βήμα. Ο πρωθυπουργός εξήλθε από την αίθουσα.