Skip to main content

Μ. Κατρίνης: Ψυχολογία και συμπεριφορά ενόχου από την κυβέρνηση – Κινείται σταθερά στη λογική της συγκάλυψης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το τεράστιο αυτό σκάνδαλο θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης» ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από το βήμα της Βουλής

«Η κυβέρνηση προσήλθε στη σημερινή συζήτηση με ψυχολογία και συμπεριφορά ενόχου» ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μ. Κατρίνης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ. «Αυτό που είδαμε και από την πλευρά της κυβέρνησης και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αξίζει στους Έλληνες. Ακούσαμε κατηγορίες ποιος παρακολουθούσε λιγότερο και ποιος περισσότερο. Ποιος σέβεται τους θεσμούς και ποιος τους καταπατά. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα σας ακολουθήσουμε γιατί σεβόμαστε τους Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Κατρίνης σχολιάζοντας τις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι «φέρνει ένα νομοσχέδιο που κινείται στη λογική της συγκάλυψης και της αναδρομικής νομιμοποίησης των όσων έγιναν από τον παρακρατικό μηχανισμό της ΕΥΠ».  Όπως είπε, «η κυβέρνηση κινείται σταθερά στη λογική της συγκάλυψης του τεράστιου αυτού σκανδάλου που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης. Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση μοιάζει όλο και λιγότερο με κοινοβουλευτική δημοκρατία δυτικού τύπου» σχολίασε.

Θύμισε παράλληλα πως σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για κέντρα παρακολουθήσεων «σαν να μην ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός αυτής της χώρας» και για επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν κατανοούν τον ρόλο τους και που θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάσουν.

«Ποια είναι τα κέντρα αυτά κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν τα κατονομάζετε; Μήπως γιατί είναι τα ίδια κέντρα που σας στήριζαν μέχρι πρότινος;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας:  «Και μόνο για αυτά θα έπρεπε να έχει ήδη συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να έχει καλέσει τον πρωθυπουργό για εξηγήσεις».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, τόσο η Επιτροπή Θεσμών όσο και η Εξεταστική Επιτροπή «εργαλειοποιήθηκαν αφήνοντας τους εμπόρους και μεσάζοντες του παράνομου λογισμικού στο απυρόβλητο».

Καταλόγισε επιπλέον στην κυβέρνηση ότι με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο επιλέγει «να παροπλίσει την ΑΔΑΕ παρά τη συνεισφορά της στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών».

Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, τόνισε, η κυβέρνηση «αφαιρεί από την ΑΔΑΕ τον συνταγματικό της ρόλο» και στέλνει το μήνυμα ότι «η ΕΥΠ τα έκανε όλα καλά για αυτό και δεν αυξάνονται τα φίλτρα ελέγχου, ενώ η ΑΔΑΕ δεν έπραξε σωστά για αυτό τιμωρητικά της αφαιρεί αρμοδιότητες».

naftemporiki.gr