Skip to main content

Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για «διώξεις» κατά «της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας»

Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

«Η ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις για το πώς έχει συμπεριφερθεί Τουρκία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Το κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνεχίζει να τροφοδοτεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «διώξεις» της «μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα».

«Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που γίνονται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής ”τουρκικής μειονότητας” στην Ελλάδα συνεχίζονται όλο και περισσότερο» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με απόσπασμα ομιλίας του που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Κατάσχονται οι περιουσίες των βακουφιών τους. Δεν επιτρέπεται να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής στις διώξεις των αδελφών μας στην Ελλάδα» συνέχισε σε προκλητικό ύφος ο Τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του κατά τη συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Γ. Οικονόμου: Η ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και τηρεί πλήρως της υποχρεώσεις της, όπως απορρέουν από το Σύνταγμα».

«Μακάρι μιμητές της δικής μας συμπεριφοράς να ήταν και άλλες χώρες. Η ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις για το πώς είχαν συμπεριφερθεί άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr