Skip to main content

Νέα πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

«Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι «αυτός που βουλιάζει τη χώρα στο βούρκο είναι αυτός που έχει βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, ακόμα και δικούς του υπουργούς, είναι αυτός που κρύβεται και δεν δίνει απαντήσεις ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε στην εξεταστική, ούτε στην PEGA, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». «Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται».

Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ».

Πρόσθεσε ότι «ήδη υπάρχουν καινούρια στοιχεία στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση».

Μιλώντας για «συγχρονισμό» μεταξύ ΕΥΠ και Predator στις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη, σχολίασε ότι «είναι μηδενικές οι πιθανότητες να είναι τυχαίο πως η ΕΥΠ και ένα παράνομο λογισμικό έχουν ταυτόχρονα τους ίδιους στόχους». «Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τη μέρα που ο κ. Σπίρτζης καταθέτει ερώτηση για την ΕΥΠ στη Βουλή, την ίδια μέρα του έρχεται μήνυμα για να μολύνει το κινητό του με το Predator», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει “φύλλο και φτερό” την Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, κάτι που δεν έχει γίνει», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.  Επανέλαβε ακόμα ότι η επόμενη Βουλή, με προοδευτική πλειοψηφία, θα συστήσει προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών ώστε να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες.