Skip to main content

Διεγράφη και από το κόμμα της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης

EUROKINISI

Διεγράφη τελικά και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, μετά και από την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί και μάλιστα, όπως είπε, η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού, «ήταν ολόσωστη», προκειμένου να μην δημιουργηθεί πόλωση, προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ‘χτίσει’ μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο πρωθυπουργός ‘δίνει τις μάχες του’ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», είπε χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο βουλευτής αρνείται να παραδώσει την έδρα του και θα μείνει ανεξάρτητος. Στην πρώτη του αντίδραση μετά τη διαγραφή του, αναφέρθηκε στους πολίτες των Γρεβενών και τους διαβεβαίωσε ότι παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

«Αγαπητοί Γρεβενιωτες και Γρεβενιωτισσες παραμένω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος» αναφέρει σε δήλωσή του μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. «Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά» συμπλήρωσε.

Από πλευράς της η ΝΔ είχε ανακοινώσει ότι:

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Σημειώνεται ότι τη αφορμή για τη διαγραφή υπήρξαν καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης επικαλέστηκε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Πάτσης «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ». Μάλιστα καταλόγισε στον γαλάζιο βουλευτή ότι «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους» και έκανε λόγο για «χυδαία ανηθικότητα», αλλά και για «καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρεία του εξωτερικού».

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ,από τα οποία χθες παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γ. Κωνσταντόπουλος.

«Δεν ήξερα…»

Ο κ. Πάτσης υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η δραστηριότητα του είναι γνωστή λέγοντας πως «δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου».

Για τις εταιρείες εκτός Ελλάδος που ερωτήθηκε σχετικά με το ασυμβίβαστο, δήλωσε ότι «Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα».

Σχετικά με τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών που κατέχει και τις άλλες επαγγελματικές σχέσεις του νομικού γραφείου του με οργανισμούς του Δημοσίου, όπως τα ΕΛΤΑ και Νοσοκομεία, ο κ. Πάτσης είπε πως

«Ο ‘Πλάτωνας’ είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου».

«Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία», πρόσθεσε.

Τέλος, έδειξε να μην γνώριζε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό όσον αφορά τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων του.

«Δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις ‘ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι’», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος πια βουλευτής.