Skip to main content

Εύσημα Κ. Μητσοτάκη στον Μ. Πρωτοψάλτη που συνέβαλε στη διάσωση μεταναστών στα Κύθηρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων από το ναυάγιο πλοίου με μετανάστες στα Κυθηρα, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε. Τόνισε δε οτι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

Εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί – Στους 8 οι νεκροί του ναυαγίου

Στο μεταξύ ακόμη δύο σοροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων, ανεβάζοντας στους 8 τον αριθμό των νεκρών του ναυαγίου. Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.

Σημειώνεται ότι στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από πρόσκρουση σε βράχια- σύμφωνα με τους μετανάστες που διεσώθησαν – επέβαιναν συνολικά 95 άτομα. Έως τώρα έχουν διασωθεί 80 αλλοδαποί (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι).

naftemporiki.gr