Skip to main content

Στ. Φαναράς στο Naftemporiki TV: Ποιες είναι οι κορυφαίες ανησυχίες των πολιτών

Για αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών όσον αφορά στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στο πεδίο της Ουκρανίας και η οποία προκύπτει από πρόσφατη έρευνα  μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή 7-10.

Ο κ. Φαναράς εκτίμησε με βάση τις μετρήσεις ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν επηρεάζει τους κομματικούς σχηματισμούς καθώς θεωρείται ένα είδος φάουλ της κυβέρνησης που θέτει εν αμφιβόλω το μοντέλο του επιτελικού κράτους, αλλά από μόνο του έως τώρα δεν δείχνει ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα. Κατά τον κ Φαναρά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν συνιστά μια συνολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis αυτό εξηγείται καθώς στην δημοσία συζήτηση διαπιστώνεται ότι αυτό που προέχει είναι τα γεωπολιτικά – ένα πεδίο στο οποίο οι πολίτες φαίνεται να θεωρούν ότι η κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά. «Κρατούν οι πολίτες την υποσημείωση των υποκλοπών, αλλά αξιολογούν ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία χρειαζόμαστε σταθερότητα καθώς έχουμε μπροστά μας μείζονος χαρακτήρα απειλές», τόνισε ο κ Φαναράς.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντεξή του στο βίντεο που ακολουθεί. 

naftemporiki.gr