Skip to main content

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στον Καύκασο και την ανατ. Μεσόγειο

Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία εντός τριμερών σχημάτων και οι εξελίξεις στον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχει και ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σούρεν Παπικιάν.

Η επίσκεψη στην Αρμενία θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών. Η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Ερεβάν, είχε πραγματοποιηθεί στις 16.10.2020.