Skip to main content

Εξεταστική Επιτροπή: Συνεχίζει την κατάθεσή του ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει την κατάθεσή του ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε χθες το απόγευμα και διακόπηκε αργά το βράδυ για να συνεχίσει σήμερα το πρωί. Επόμενος μάρτυρας που έχει προγραμματιστεί για να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή του κατάθεση ο κ. Κοντολέων ακολούθησε την ίδια στάση που είχε τηρήσει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επικαλούμενος το απόρρητο. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε αντίθετη άποψη, λέγοντας ότι οι μάρτυρες δεν μπορούν να επικαλούνται απόρρητο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Θεσμών.

Στο μεταξύ κυβέρνηση  και ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τις διαρροές από την κατάθεση του κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση της παρακολούθησης του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα. 

Χθες, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε βολές  στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις. Με αιχμή τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή και την άρνηση των εμπλεκομένων να αποκαλύψουν γιατί τον παρακολουθούσαν, ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε από το «όλα στο φως» στο «όλα στο σκοτάδι». Μίλησε παράλληλα για ένα «απόλυτα συγκεντρωτικό, κλειστό και αδιαφανές σύστημα ελέγχου της εξουσίας που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου».