Skip to main content

Εξεταστική Επιτροπή: Με τον Γ. Ρουμπάτη συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Με τον Ιωάννη Ρουμπάτη, ο οποίος ήταν διοικητής της ΕΥΠ από το 2015-2019 συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κύκλος των καταθέσεων άνοιξε χθες με τον Θεόδωρο Δραβίλλα που διατέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2012-2015. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη μαραθώνια κατάθεσή του, ο κ. Δαραβίλλας χαρακτήρισε νόμιμη την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη υπό την προϋπόθεση ότι φέρει τις απαραίτητες υπογραφές της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΥΠ, ωστόσο φέρεται να πρόσθεσε πως ο φάκελος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να καταστράφηκε «κατά λάθος» ή «τυχαία».

Σημειώνεται ότι η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών με τη διαδικασία της πλήρους μυστικότητας, όπως έχει αποφασιστεί για όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επανέλαβαν το αίτημά τους για άρση του απορρήτου «για να χυθεί άπλετο φως» προτείνοντας μάλιστα να ζητηθεί γνωμοδότηση απο την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Ωστόσο η πλειοψηφία της Ν.Δ. Απέρριψε το σχετικό αίτημα.

Την Τρίτη κυρώθηκε κατά πλειοψηφία, σε ηλεκτρισμένο κλίμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά διά στόματος Γιάννη Ραγκούση την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τον δρό[μο της «συγκάλυψης» και της «συσκότισης».

O αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από την πλευρά του παρέπεμψε στο μέλλον ή ακόμη και στην επόμενη κυβέρνηση τη λήψη θεσμικών μέτρων για την αναδιοργάνωση του καθεστώτος λειτουργίας της ΕΥΠ.

naftemporiki.gr