Skip to main content

Εξεταστική Επιτροπή για παρακολουθήσεις: Ποιοι μάρτυρες θα κληθούν

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
[email protected] 

Το καυτό θέμα των μαρτύρων που θα κληθούν στην εξεταστική επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα των παρακολουθήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο τις σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής. Τα κόμματα κατέθεσαν αναλυτικά τις προτάσεις τους, ωστόσο ο κατάλογος δεν είναι οριστικός και μπορεί να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα. 

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας – που έχει και την πλειοψηφία στην επιτροπή –  προβλέπει πως θα  ξεκινήσουν οι καταθέσεις με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19), Παναγιώτη Κοντολέων (2019-22), τον νυν διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη, τους επικεφαλής της ΑΔΑΕ και της Αρχής Διαφάνειας, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εταιρειών Krikel και Ιntellexa και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησαν  να κληθούν οι : Δημητριάδης Γρηγόρης, Κοντολέων Παναγιώτης, Δεμίρης Θεμιστοκλής, Βλάχου Βασιλική, Ράμμος Χρήστος, Κουκάκης Θανάσης, Τέλλογλου Αναστάσιος, Τριανταφύλλου Ελίζα, Τερζής Δημήτρης, Μπίνης Άγγελος,Μπίτζιος Φέλιξ, Μελιτσιώτης Διονύσης,Ταλ Ντίλιαν, Μπιλ Μπάρζακ – Πανεπιστήμιο Τορόντο, Λαβράνος Γιάννης και Μαλιχούδης Σταύρος. Να σημειωθεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησε με την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ζήτησε να κληθεί ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα απο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητήθηκε  μεταξύ άλλων να κληθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ), ο Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (αναπληρών τον Πρωθυπουργό απόντα ή κωλυόμενο και αρμόδιος για τις Ανεξάρτητες Αρχές), οι υπουργοί Γεώργιος Γεραπετρίτης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Κωνσταντίνος Τσιάρας. Ο Γρηγόριος Δημητριάδης, (πρώην Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού),  ο Παναγιώτης Κοντολέων (πρώην Διοικητής της ΕΥΠ), ο Θεμιστοκλής Δεμίρης (Διοικητής της ΕΥΠ), ο  Βασίλειος Γκρίζης (Υποδιοικητής της ΕΥΠ, αρμόδιος για επιχειρησιακά θέματα), ο Διονύσιος Μελιτσιώτης (Υποδιοικητής της ΕΥΠ αρμόδιος για οργανωτικά θέματα), ο 

Αναστάσιος Μητσιάλης (Υποδιοικητής της ΕΥΠ αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας), ο Ιωάννης Ρουμπάτης (τέως διοικητής ΕΥΠ), η Βασιλική Βλάχου, (Εισαγγελέας ΕΥΠ) . Επίσης οι  Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Συλλογής και Ανάλυσης πληροφοριών Α΄ & Β΄, Οικονομικής Διαχείρισης και Υποδομών, τον Προϊστάμενο του Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΕΥΠ. Παράλληλα η Ευαγγελία Γεωργακοπούλου (υπάλληλος ΕΥΠ, άρτι συνταξιοδοτηθείσα), οι  υπάλληλοι της ΕΥΠ που υπέγραψαν το αίτημα παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και διεξήγαγαν  και εξήγαγαν τα δεδομένα της παρακολούθησης. Επίσης οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Κουκάκης, Αναστάσιος Τέλλογλου, Ελισάβετ Τριανταφύλλου, Νικόλας Λεοντόπουλος, Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Ιωάννης Σουλιώτης Βασίλειος Λαμπρόπουλος,  Σταύρος Μαλιχούδης, Κωνσταντίνος Κουκουμάκας και Μάνος Φραγκιουδάκης.